Депутатите от комисията по земеделие отложиха разглеждането на поправката Росенец,

...
Депутатите от комисията по земеделие отложиха разглеждането на поправката Росенец,
Коментари Харесай

Депутатите не посмяха да се заемат със сарая на Доган засега

Депутатите от комисията по земеделие отложиха разглеждането на поправката " Росенец ", залегнала в Закона за риболовство и аквакултури, за която.
Измененията на процедура засягат единствено преходните и заключителни разпореждания. С тях обаче се пренаписва Законът за морските пространства, вътрешни водни пътища и пристанищата.Така излиза, че градеж или елементи от градежи, които са здания за сезонно прилагане и граничат с риболовен или профилирани пристанища, не подлежат на унищожаване и са възможни.
 ГЕРБ трансформира закон, с цел да защищити сараите на Доган ГЕРБ трансформира закон, с цел да защищити сараите на Доган
Депутати от ГЕРБ са внесли законови промени, с цел да се резервира лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган на плажа в "...
Освен това в измененията се показва, че производства, почнали преди влизането в действие на закона, се приключват. Към законопроекта липсват разказани претекстове, което стана традиция за импортирани от ГЕРБ оферти. Имението на Доган на плаж " Росенец " елементарно може да се възползва от поправката, сходна заплаха има и за други " сезонни " обекти край морето.
Става дума за двуетажна къща, издигната на самия пясък, на метри от водата. За премахването ѝ бе издадена заповед от община Бургас предишния август. До разрушение по този начин и не се стигна, тъй като формалният притежател на Сарая – компания " Стрейтлайн " на арх. Калин Тихолов, оспорва. Жалбата му бе отхвърлена от административния съд в Бургас, само че това решение бе анулирано от Върховния административен съд. Така премахването на постройката бе блокирано.
Кръстина Таскова от " Воля " попита дали по закона е пристигнала нотификация от Европейски Съюз. Такава няма към момента и по тази причина тя изиска законът да не се гледа, съобщи БГНЕС.
Предложението на Таскова, която след това предложи да бъдат изслушани представители на неправителствени организации и работещи в бранша беше подкрепено от Българска социалистическа партия и ГЕРБ.
 Христо Иванов: Борисов персонално да подкара фадромата и да бутне морския сарай на Доган Христо Иванов: Борисов персонално да подкара фадромата и да бутне морския сарай на Доган
Призовавам Бойко Борисов да подкара персонално фадромата и да  събори летния сарай на Ахмед Доган на плаж " Росенец ". Това сподели председа...
Александър Сабанов обаче изиска да бъдат изслушани пристигналите жители от разнообразни обитаеми места по Черноморието. Бюрхан Абазов откри компромисно решение - законът през днешния ден да не се гледа, а единствено да бъдат изслушани мненията на гостите.
Това идва ден, откакто водачът на " Да, България " Христо Иванов на почетния ръководител на Движение за права и свободи, а да обезпечат почтени избори. Според него с промените в Закона за рибарството се трансформира Закона за морските пространства и в действителност постройки, които граничат с пристанища или риболовен уреди, съществуват и дават отговор на избрани условия се дава опция да не бъдат разрушавани.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР