Депутатите от комисията по здравеопазване се събраха на извънредно заседание,

...
Депутатите от комисията по здравеопазване се събраха на извънредно заседание,
Коментари Харесай

Здравната комисия решава за извънредното положение и маските на обществени места


Депутатите от комисията по опазване на здравето се събраха на изключително съвещание, поради импортираните промени в Закона за здравето.

Те плануват маските да останат на закрити публичните места, когато не е в действие изключителната епидемиологична конюнктура след 1 април. Министърът на опазването на здравето Асена Сербезова и шефове на РЗИ по места ще могат да вкарват част от ограниченията в случай че се наложи.

Народният представител от " Продължаваме промяната " и ръководител на Здравна комисия Антон Тонев разгласи, че измененията в Закона за здравето ще влязат в действие сега, който Народно събрание ги гласоподава на второ четене. " Това ще стане може би първата седмица на месец април. Ще влязат със задна дата от 1 април и ще дадат благоприятни условия на министъра на опазването на здравето и на шефовете на РЗИ да се вкарват районни ограничения при потребност ", сподели още Тонев. По думите му този законопроект дава опция да не се затваря страната .

Председателят на Здравната комисия акцентира, че със Закона за здравето се урежда за още три месеца до актуализацията на бюджета да има законово съображение да продължат да се изплащат парите на медиците, заяви БГНЕС.

Думите на Антон Тонев бяха по отношение на изказването на проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили пред медиите, който сподели, че измененията будят доста повече въпроси . " Категорично не дават отговори какво се случва с парите на първа линия на медиците и обезпечените от спомагателни средства от нашето държавно управление на лекарите, сестрите и санитарите.

По думите му препоръчаните промени връзват ръцете на министъра на опазването на здравето .

Той разяснява и отпадането на маските. " Бих се доверил по-скоро на специалистите, които споделят, че маските би трябвало да останат. Нивото на имунизация в България е доста ниско и това е следващият неуспех ", съобщи Ангелов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР