Депутатите от комисията по труда, социалната и демографската политика приеха

...
Депутатите от комисията по труда, социалната и демографската политика приеха
Коментари Харесай

Приеха на второ четене промени, с които се определя размерът на брутната минимална работна заплата

Депутатите от комисията по труда, обществената и демографската политика одобриха на второ четене промени, с които се дефинира размерът на брутната  минимална работна заплата за следващата година. Това стана с гласуваното на второ четене на изменение, препоръчано от Деница Сачева от ГЕРБ-СДС и група нации представители, с което " минимална работна заплата " се заменя с „ брутна минимална работна заплата “. 

На първо четене в пленарна зала депутатите взеха решение размерът на минималната работна заплата за идната календарна година да се дефинира до 31 октомври на актуалната година и в размер не по-малък от 50 на 100 от брутната междинна заплата за страната за интервала от дванайсетте месеца.  

Вносител на законопроекта за изменение на Кодекса на труда са депутатите от „ Българска социалистическа партия за България “.

Срещу прибавянето на определението " брутна минимална работна заплата " гласоподаваха депутатите от " Българска социалистическа партия за България ". К

орнелия Нинова дефинира случилото се в комисията като парадокс. Колегата й и някогашен обществен министър Георги Гьоков сподели, че на процедура с признатото предложение се неодобрява определянето на съответна минимална работна заплата за 2023 г. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР