Депутатите от изпратиха покана до ръководствата на групите на ГЕРБ,

...
Депутатите от изпратиха покана до ръководствата на групите на ГЕРБ,
Коментари Харесай

БСП покани ГЕРБ на среща за субсидията от лев, хората на Борисов отказаха

Депутатите от изпратиха покана до управленията на групите на ГЕРБ, Оперативна програма и Движение за права и свободи в Народното събрание за диалози, свързани с идната смяна в размера на годишната държавна дотация за политическите партии. 

Първата среща - с ПГ на ГЕРБ, е планувана за понеделник от 11.30 ч., в зала „ Изток ” на Народното събрание, оповестиха от Българска социалистическа партия. Групите на Оперативна програма и Движение за права и свободи са поканени на диалози на 18 юни от 11 и 12.15 ч. в зала „ Запад ” на Народното събрание. 

От ПГ на ГЕРБ обаче отхвърлиха диалози с писмо до сътрудниците си социалисти с претекста, че твърдо поддържат решението на държавното управление за намаляването на партийните дотации на 1 лев.

Позицията на ГЕРБ по тематиката към този момент беше ясно декларирана по време на дебата и на гласуванията на предлагането на Министерския съвет в Комисията по бюджет и финанси и в пленарна зала. В писмото на ГЕРБ се показва още, „ че според Конституцията и Правилника на Народното събрание, всяка законодателна смяна се разисква в парламентарните комисии и в пленарна зала. Там народни представители, жители и неправителствени организации имат нужната естрада, с цел да показват своите позиции по разнообразни законодателни оферти. В края на писмото се показва, че от ПГ на ГЕРБ не смятат за нужно провеждането на спомагателна среща по тематиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР