Депутатите от групата на БСП в парламента предлагат проект на

...
Депутатите от групата на БСП в парламента предлагат проект на
Коментари Харесай

БСП поиска одит на държавната фирма „Монтажи“ по подозрение в отпуснати милиони на частна фирма

Депутатите от групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание оферират план на решение, с което Народното събрание да разпореди на Сметната палата да извърши одит на подписаните контракти за публични поръчки от държавната компания „ Монтажи “ ЕАД , съобщи БГНЕС.
Опозицията ще упорства инспекцията да обхване интервала 1 януари 2017 – 31 декември 2020 година Според депутата Румен Гечев претекстът за настояването е взетото решение през 2018 година от Министерско съвет за отпущането 500 млн. лева за незабавен ремонт на язовири .
 Политическа партия МИР: Чрез основаването на водни рецесии в страната се източват милиони Политическа партия МИР: Чрез основаването на водни рецесии в страната се източват милиони
" Вчера от трибуната на Народното събрание министърът на околната среда и водите Емил Димитров призна, че водната рецесия в Перник е била вследств...
„ За задачата, с посочените средства, бе повишен капиталът на Държавната консолидационна компания ЕАД. В плана на решение категорично бяха записани 414 броя язовири, след това увеличени с 2 или общо 416 язовира.
, счита Румен Гечев.
Според него в България се затвърждава „ порочната процедура стотици милиони левова да отиват към подизпълнители “ , за които не се знае какъв потенциал имат. От опозицията желаят да знаят спазена ли е прецизно процедурата, с цел да се подсигурява запазването на интереса на възложителя.
„ Има ли контракти, с които са подписани анекси и какви са промените и осъществяванията на тези контракти? “, попита още депутатът и добави:
 Нинова: Предлагаме нов модел за ръководство на водните запаси Нинова: Предлагаме нов модел за ръководство на водните запаси
Водата и ръководството на водните запаси не престават да са един от главните проблеми в България. Те имат съществено влияние върху со...
Румен Гечев бе безапелационен, че предварителната инспекция, осъществена от тях демонстрира, че частни компании са се възползвали от средствата, а Сметната палата би трябвало да посочи кои са те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР