Депутатите от ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС отхвърлиха ветото на

...
Депутатите от ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС отхвърлиха ветото на
Коментари Харесай

Депутатите - без БСП, отхвърлиха ветото на президента за отчуждаването на имоти

Депутатите от ГЕРБ, Обединени патриоти и Движение за права и свободи отхвърлиха ветото на президента върху промени в Закона за държавната благосъстоятелност. 
 Президентът с несъгласие на измененията в Закона за държавната благосъстоятелност
Със 143 гласа - единомислещо, Народното събрание удостовери поправките в отсъствието на депутатите от Българска социалистическа партия. Очакваше се те да се върнат през днешния ден в пленарна зала, откакто пленумът през вчерашния ден взе решение за преустановяване на аления протест на пленарната зала. 

Промените в закона за държавната благосъстоятелност бяха признати на 15 май. Основната цел бе да се усъвършенства и форсира процесът по създаване на значими национални обекти, както и да се предизвикват вложенията в индустриалния бранш. Според новите текстове съдът да може в закрито съвещание да позволява авансово отчуждаване в
седемдневен период от настояването на отчуждаващия орган, в случай че се постанова да се защитят изключително важни държавни и или публични ползи.

Предварителното осъществяване на акта се позволява при наличието на влезнал в действие обстоен организационен проект и когато парцелът е предназначен за национален обект или обект с национално значение, плануват промените. С плана е планувано да отпаднат и протоколите, които следва да бъдат подписани от две длъжностни лица и един от съседите, излиза наяве от претекстовете на вносителя - Министерски съвет. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР