Депутатите от енергийната комисия решиха да се спре износа на

...
Депутатите от енергийната комисия решиха да се спре износа на
Коментари Харесай

Енергийната комисия в НС прекрати износа на горива от „Лукойл“ на първо четене

Депутатите от енергийната комисия взеха решение да се спре износа на горива от „ Лукойл “. Законопроектът по предложение на Движение за права и свободи, бе признат на първо четене.

По време на дебатите вицепремиерът Христо Алексиев и министърът на стопанската система Никола Стоянов обявиха, че в случай че рафинерията в Бургас не може да изнася, ще би трябвало да спре работа.

Причината – при преработката на петрол се получавали и артикули, които не се използват у нас и отиват за други страни. Ако това се спре, складовете на „ Лукойн Нефтохим “ щели да се изпълнят и заводът нямало да може да работи поради софтуерни аргументи.

Тезата, че рафинерията в Бургас ще спре, бе застъпена и от Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, който разгласи, че партията му няма да поддържа импортирания законопроект.

Рамадан Аталай обаче ги репликира, че с импортирания закон Движение за права и свободи няма желание за стопира работата на рафинерията, а задачата е да се съблюдават разпоредбите и посочи, че България е получила дерогация за съветския петрол, с цел да може да обезпечи горива за вътрешния пазар, а не с тях да се търгува на открито.

Ивайло Мирчев също съобщи, че няма риск „ Лукойл Нефтохим “ да спре. Дори от Демократична България щели да внесат законови текстове, които да разрешат на страната да поеме действен надзор над рафинерията като обект от националната сигурност, с цел да може да се подсигурява нейната работа.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР