Депутатите от бюджетната комисия започнаха разглеждането на президентското вето върху

...
Депутатите от бюджетната комисия започнаха разглеждането на президентското вето върху
Коментари Харесай

Президентската институция брани удовлетворението на гражданите

Депутатите от бюджетната комисия започнаха разглеждането на президентското несъгласие върху Закона за корпоративното подоходно облагане .

 Румен Радев наложи несъгласие върху Закона за корпоративното подоходно облагане Обновена
Румен Радев наложи несъгласие върху Закона за корпоративното подоходно облагане

Данъкът върху старите коли не значи " замърсителят заплаща ", стимулира се Радев

Един от съставените елементи, по които Румен Радев нападна наредбите, е новата еко такса за старите коли. Голяма част от колите в нашата страна са остарели, сподели Емилия Друмева, представител на президента. До момента за тези коли е имало данъчни облекчения, а въвеждането на екологичният съставен елемент съставлява утежнение.

Второто утежнение идва от това, че падат досегашните облекчения. Кой не желае да има нова и екологична кола, запита Друмева. Хората със остарели коли няма да имат тласък за нов автомобил. Ще си платят усложнения налог и отново ще замърсяват въздуха . По-възрастните ще слязат от колите, само че пък по този начин им се нарушава човешкото право да си употребяват колата.

Екологичният резултат, който е цел, няма да бъде реализиран , безапелационна бе Друмева. Това, което ще се реализира, е оскърбление и незадоволство измежду жителите, по думите на Емилия Друмева.

Държавният глава нападна и текстовете за системата " замърсителят заплаща ", както и текстовете за Автомагистрала " Митници ".

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи поддържаха ветото на президента. Йордан Цонев прикани да няма данъчни земетресения. Левицата се усъмни в екоефекта от налога.

Може да се окаже, че старите коли са по-екологични , тъй като всички са на газ, сподели депутатът от столетницата Георги Търновалийски. Начинът, по който се прави данъчната политика, е циничен и би трябвало да се промени, отсече той.

ГЕРБ предстоящо бяха срещу рецензиите на Румен Радев . Считаме, че смяната, която касае налога върху колите е в вярната посока, отбрани измененията шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. Месечното нарастване на налога ще бъде под цената на една кутия цигари.

Без изненади ветото на президента не бе признато от депутатите на бюджетната комисия .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР