Депутатите от Комисията по здравните въпроси в Египетския парламент обявиха решението си

...
Депутатите от Комисията по здравните въпроси в Египетския парламент обявиха решението си
Коментари Харесай

Депутати даряват органите си посмъртно

Депутатите от Комисията по здравните въпроси в Египетския парламент обявиха решението си да дарят органите си след гибелта си, заяви онлайн изданието " Иджиптшън стрийтс ". 

Подсекретарят на комисията Инас Абделхалим съобщи, че стъпката има за цел да насърчи жителите да последват образеца им. По думите й, решението се базира на убедеността на членовете на комисията, че тяхна национална отговорност е да избавят човешки животи. 

Междувременно в здравни институции в страната бяха публикувани формуляри за посмъртно даряване на органи, издадени от министерството на опазването на здравето и популацията на Египет. Формулярите, препоръчани от парламентарната здравна комисия, са първата крачка в одобряването на процеса на даряване на органи. 

Обществена полемика по тази тематика в Египет беше провокирана от видео на актрисата Елхам Шахин, в което тя разгласи такова желание. Жестът й провокира вълна от противоположни мнения в медиите и обществените мрежи. 

Както Главното мюфтийство на Египет, по този начин и Коптската православна църква публикуваха мнения по-рано, съгласно които даряването на органи след гибелта е възможно.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР