Депутатите одобриха удължаването на държавния бюджет, предаде БГНЕС.От 1 януари

...
Депутатите одобриха удължаването на държавния бюджет, предаде БГНЕС.От 1 януари
Коментари Харесай

Удължиха бюджета, но без отстъпка от 25 ст. за горивата

Депутатите утвърдиха удължаването на държавния бюджет, съобщи БГНЕС.

От 1 януари обаче стопира мярката от 25 ст. отстъпка за горивата.



Това реши Народното събрание, откакто отхвърли предлагането на „ Продължаваме промяната ” да се включи в удълженото деяние на Бюджета 22 нужното финансиране за отстъпката.

Кабинетът няма механизъм за непосредствено подкрепяне, сподели министърът на финансите Росица Велкова.

„ Както знаете са постъпили от „ Лукойл ” 70 млн. предплатена облага. За да създаде мярката Министерският съвет би трябвало минимум 14 дни разискване. Министерски съвет не може да разпорежда функционалности на Национална агенция за приходите. Те са написани в закона и единствено Народно събрание може да разпорежда ”, изясни Велкова.

„ Изключително съм удовлетворена, че се одобри удължителния закон и в полза на истината в него няма извънредно спомагателни разноски, които да натоварват един предстоящ бюджет, който ще се създава от едно постоянно държавно управление ”, добави Велкова.

Парламентът забрани на държавното управление да разплаща разноски с европейски средства и с пари от Сребърния фонд.

Министърът на финансите уточни, че няма заплаха за изплащането на пенсиите, тъй като са налице нужните средства от национално финансиране.



Не бе признато и предлагането на „ Продължаваме промяната ” първите два дни от болничните да се заплащат от работодателите. Отхвърлено бе и предлагането да се актуализират пенсиите всяка година по Швейцарското предписание.

Вчера не бяха позволени до гласоподаване предложенията на Българска социалистическа партия за увеличение на минималната заплата, оптималния застрахователен приход, майчинството.

Така концепциите за обществени политики, които шумно се обсъждаха в последните седмици, не получиха „ зелена светлина ” през удължение на действието на бюджета, чието гласоподаване завърши.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР