Депутатите обсъждат предсрочните парламентарни избори и президентските да са 2

...
Депутатите обсъждат предсрочните парламентарни избори и президентските да са 2
Коментари Харесай

Атанасова обяви първи евентуални дати за вота

Депутатите разискват предварителните парламентарни избори и президентските да са 2 в 1, като датите за провеждането им да са 7 или 14 ноември. Това заяви след председателски съвет председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По думите ѝ са се спрели на тези дати, тъй като последната дата, на която може да се проведат президентските избори е 21 ноември. Атанасова съобщи, че съгласно ГЕРБ изборите би трябвало да са 2 в 1, тъй като в противоположен случай щяло да излезе доста по-скъпо.

Ще има ново чуване на шефа на " Сиела Норма ", както и управлението на ЦИК, с цел да се вземе решение. Според ГЕРБ би трябвало да се върне и хартиеното гласоподаване. Атанасова акцентира, че за чужбина единствено с машини ще бъде извънредно мъчно.

ГЕРБ към този момент внесе промени в ИК, с които упорства да може да се гласоподава и с хартия, само че по думите на Атанасова другите партии не са декларирали поддръжка да се отваряне на ИК.

Оказа се, че ЦИК и компания " Сиела " към момента са в търговски разногласия и облигационни такива по повод благосъстоятелност, машини, узаконяване, кодове и всичко останало. При всички случаи се печатат бюлетини. За последните избори отпечатаните хартиени бюлетини са били на стойност 7.5 млн. Това изрично е за сметка на българските данъкоплатци ", разяснява още Десислава Атанасова.

От 11 часа ще има нов председателски съвет, на който ще изслушат и шефа на „ Сиела Норма “.

По-рано водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също се разгласи за избори 2 в 1, в случай че се стигне до нов предварителен парламентарен избор, като гаранция за висока изборна интензивност и представителност.

„ Всички типове избори обсъждахме, само че има проблем с машините “, пък сподели съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов. " Оказа се, че софтуерът не е ясно дали е благосъстоятелност на " Сиела ". Днес ще има още няколко срещи, ще бъде поканен представителят на " Сиела ", сподели още Атанасов. По думите му са обсъждани другите дати за избори, само че никакви решения не са взети.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР