Депутатите няма да карат дълга ваканция за Коледа и Нова

...
Депутатите няма да карат дълга ваканция за Коледа и Нова
Коментари Харесай

Режат депутатската ваканция поне със седмица

Депутатите няма да карат дълга почивка за Коледа и Нова година, както е записано по принцип в Правилника на Народното събрание.

Народните представители би трябвало да излязат в отмора от 22 декември до 10 януари, само че тази година ще почиват доста по-малко.

От ПГ на ГЕРБ-СДС ще внесат във вторник предложение почивката по празниците да бъде доста по-кратка. Първият работен ден за 2023 година ще бъде евентуално още 4 януари. Така ваканцията ще бъде съкратена най-малко със седмица, пресметнаха депутати.

Не е изключено даже в дните сред Коледа и Нова година народните представители също да са в пленарна зала, в случай че се изиска изключително съвещание от някоя от парламентарните групи.

Този вторник дапутатите ще изслушват на изключително съвещание служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Въпросите към Шишков са за строителството на трансевропейския транспортен кулоар IV, в частта му преминаваща през територията на България в сектора Видин – Кулата, автомагистрала “Хемус ” и автомагистрала “Черно море ”. Питането е на депутатите от Българска социалистическа партия Георги Свиленски и Борислав Гуцанов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР