Депутатите не приеха оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

...
Депутатите не приеха оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.
Коментари Харесай

Отхвърлиха оставката на Делян Добрев

Депутатите не одобриха оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

„ За “ гласоподаваха 97 народни представители, „ срещу “ бяха 99, а „ въздържали се “ - 19. Парламентът гласоподава оставката на Делян Добрев след 2 часа диспути.

Резултатите от първото гласоподаване оставиха някогашния енергиен министър в Народното събрание. Минута по-късно от парламентарната естрада Делян Добрев настоя за прегласуване.

Оставката е мой персонален акт и аз в действителност искам да се отдръпва, уточни депутатът от ГЕРБ.

"За " преустановяване на пълномощията бяха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а ГЕРБ, Обединените патриоти и "Воля " гласоподаваха "против " и "въздържал се ".

Политиката в никакъв случай не е била самоцел за мен, нито пък властта. Водил съм се постоянно от правилото къде мога да бъда най-полезен за обществото. Направил съм редица оферти и промени в бранш "Енергетика ", които бяха гласувани на 100% в пленарна зала. Това съобщи Делян Добрев по време на дебатите за подадената от него оставка.

Аз съм горделив с това. Мое персонално предложение е да се проведат изследвания за петрол и газ в надълбоко Черно море. Това стана с мой автограф като министър. Прекратихме неизгодния за страната план АЕЦ "Белене ". Договорихме доста преференциални условия за "Южен поток ". По мое време за пръв път беше понижена цената на доставките на газ, означи Делян Добрев.

Той не пропусна да напомни на Елена Йончева, че ще я съди.

Първото нещо, което ще направя, е да си потърся правата в съда, с цел да разберете, че към този момент не сме 9 септември 1944 година и не може безнаказано да заличавате неуместните.

С госпожа Йончева ще се забележим в съда освен за клюка, а и за набеждаване. В последните няколко дни тя стигна до такава степен, че да ме набеждава в бизнес ползи, във компании, които усвоявали пари, без да разкрива цялата скица. Надявам се да го разкрие в прокуратурата и в съда. Няма да занимавам Народното събрание да отговаряме на клеветите на Йончева и да губим скъпо пленарно време, това ми е под достолепието, означи депутатът от ГЕРБ.

Той направи и персонално пояснение във връзка изявление на депутата от Българска социалистическа партия Славчо Велков, който попита за какво Добрев не се пази самичък, а това вършат неговите сътрудници от ГЕРБ.

Преди началото на държавното съвещание във Варна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов напомни, че оставката на Делян Добрев е заслужен честен акт.

Във вторник той я подава в деловодството на Народното събрание. Часове по-късно парламентарната група на ГЕРБ се събра, с цел да разиска държанието си в пленарната зала за днешното гласоподаване.

Еднозначно решение на депутатите от ГЕРБ след съвещанието нямаше. Делян Добрев е изискал сътрудниците му да се съобразят с решението му да напусне Народното събрание и да гласоподават той да си тръгне.

Иначе евентуално той ще остане регионален координатор на партията в Хасково. Добрев реши да си тръгне от политиката след разкритията на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева за кадруване от негова страна в общината в Хасково.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР