Депутатите на Продължаваме промяната направиха шоу с цел да бламират

...
Депутатите на Продължаваме промяната направиха шоу с цел да бламират
Коментари Харесай

Дебатът за Изборния кодекс започна от 52 изказвания по заглавието

Депутатите на " Продължаваме промяната " направиха шоу за да неодобряват започване на второ четене на измененията в Изборния кодекс в Народното събрание. Първо бе поискана отмора за 15 минути от Асен Василев. След нея сътрудника му Мирослав Иванов изиска процедура да се измести с точка 11 за чуване на министър Шишков.

Председателстващият съвещанието Йордан Цонев го пресече, че е неприемливо. Росен Костурков по-късно изиска удължение на периода за внасяне на оферти сред първо и второ гласоподаване на Закона за земеделските производители.

Йордан Цонев прозря желанията и пресече последващи процедури, обявявайки, че следва четене на отчета по законопроекта за Изборния кодекс от ръководителя на Комисията по правни въпроси Радомир Чолаков.

Правилникът ще се ползва в духа на буквата, отсече Цонев и извика Радомир Чолаков на трибуната.

Докато той стартира да чете отчета, депутатът Настимир Ананиев стана и стартира да размахва депутатската си карта, заради което бе отхвърлен за едно съвещание. Пред Чолаков се изправиха депутати от Политическа партия, измежду тях и Кирил Петков, размахвайки претенции, отчети, карти, и наставляваха за разпоредбите на Народното събрание.
 Снимка 596346
Източник:

Председателстващият съвещанието Йордан Цонев от Движение за права и свободи няколко пъти разгласи, че " заглавието на законопроекта е прочетено и стартират разисквания ". Спорът не секва, депутатите на Политическа партия са на трибуната, желаят се видеонаблюдение, стенограми, квесторите са на крайници, отстраненият Настимир Ананиев не напуща залата. Йордан Цонев бе упрекнат в тъпчене на разпоредбите на правилника на Народното събрание.

" Продължаваме промяната " изиска мястото на ръководител на Народно събрание да се заеме от Вежди Рашидов. Депутатът Стою Стоев направи процедура за отсрочване на разискванията по измененията в Изборния кодекс, което бе отхвърлено. " От седем групи пет се пробва да работят ", сподели Мустафа Карадайъ, искайки процедура. " Едната ( " Демократична България) мълчи, а " Продължаваме промяната " се пробват да саботират работата на Народното събрание ", съобщи той. Лидерът на Движение за права и свободи направи назад предложение.

Асен Василев изиска остра забележка и премахване на Мустафа Карадайъ за засегнатост на 500 000 български жители. " Или да се изгонят всички депутати, които са били начело, плюс Мустафа Карадайъ, или да се помилва Настимир Ананиев ", изиска Михаил Камбарев. В името на положителния дух Йордан Цонев анулира наказването на депутата от Политическа партия.

Мирослав Иванов върна процедурите от начало с искане да се изтегли точка 11 пред точка 2. Мотив е, че процедурата е направена, преди да се разгласи законопроектът за четене. Бяха изказани още доводи за нарушение на разпоредбите за работа на Народно събрание с искане за премахване на Йордан Цонев. Депутатът Иво Атанасов от своя страна сложи въпроса за недопускане на представителите на съдружие " Боец " на Балкона на Народното събрание.

След час разногласия и процедури - стартът на дебата по измененията в Изборния кодекс стартира с 52-ма записани депутати за изявления единствено по заглавието на законопроекта. Първото предложение на заглавие бе на Николай Денков: " Закон за промени в ИК за надзор върху гласоподавателите от страна на партийните централи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР