Депутатите на ГЕРБ от Пловдив-град и Пловдив-област застават твърдо и

...
Депутатите на ГЕРБ от Пловдив-град и Пловдив-област застават твърдо и
Коментари Харесай

Спас Гърневски: От левицата имат интереси в енергетиката и затова атакуват шефа на тази парламентарна комисия

Депутатите на ГЕРБ от Пловдив-град и Пловдив-област застават твърдо и изрично зад народния представител Делян Добрев и приканват управлението на партията да не приема оставката му. Това заявиха през днешния ден на изключителна конференция народните представители Атанас Ташков, Спас Гърневски и Запрян Янков. Депутатите от ГЕРБ  желаеха от кмета на Хасково Добри Беливанов неотложно да си подаде оставката, тъй като съгласно тях „ това е достойната постъпка ”, откакто ГЕРБ отдръпна поддръжката си за него. Задочна поддръжка за Делян Добрев изрече и ръководителят на Комисията по бюджет и финанси в 44-ото Народно събрания Менда Стоянова, която не съумя да участва на изключителния брифинг.

„ Изказвам безрезервната си поддръжка за Делян Добрев. Работила съм с него и изрично мога да заявя, че със своята експертиза и капацитет, той е скъп освен за партия ГЕРБ. Не може млади и надарени хора като Делян Добрев да бъдат отстранявани по популистки аргументи ”, се споделя в експлицитното изказване на Менда Стоянова.

„ Ние сме тук, с цел да изкажем безрезервната си поддръжка към сътрудника, професионалиста и специалиста Делян Добрев ”, уточни и Атанас Ташков. Според него повода за нападките против Делян Добрев е изборният конфликт и фактът, че той е спечелил локалния избор с огромна преднина, разбивайки статуквото, открито от ръководството няколко мандата на предходния кмет Георги Иванов. „ Оттогава опозицията се пробва да разклати позициите ни в Хасково и по тази причина удря по най-силните ни хора, разяснява още Ташков. Той напомни, че с поддръжката на държавното управление по време на мандата на Добри Беливанов страната е наляла 140 млн. лева в Хасково и настрана е дарила на общината  държавни парцели за близо 100 млн. лева „ От Българска социалистическа партия са наясно, че това води до напредък на градската стопанска система и няма различен естествен метод, по който да ни нападат ”, безапелационен е националният представител. Според Атанас Ташков Добри Беливанов е спечелил изборите с 20 300 гласа от ГЕРБ, и в случай че той е почтен човек, би трябвало да си подаде оставката, откакто партията отдръпна поддръжката си от него.

Бившият кмет на Пловдив и сегашен народен представител от ГЕРБ Спас Гърневски пък счита, че една от аргументите за офанзивата против Делян Добрев е това, че той е началник на парламентарната комисия по енергетика, а „ ползите на Българска социалистическа партия в тази област са доста съществени ”. „ Това е следващата поръчка на Българска социалистическа партия, изпълнена от Елена Йончева. Това е опит за премахване на основен народен представител, чиито законопроекти се одобряват с огромно болшинство в Народното събрание. Бих посъветвал Българска социалистическа партия преди началото на сходни гнусни, несъответстващи и популистки офанзиви, да ревизират алените общини ”, заключи Гърневски. Той  даде образец с община Каварна, която се ръководи от алената кметица Нина Ставрева. Нейна братовчедка е началник на Общинския съвет, братовчед й – механически началник на компанията по разчистване, а брат й прави озеленяването в града.

Според Спас Гърневски от левицата генерират нонстоп кавги през 10 дни, с цел да нападат държавното управление. „ Толкова доста неща не се знаят за закононарушенията на комунистическия режим, по какъв начин тогава тази страна да върви напред, попита риторично Гърневски, който през днешния ден дружно с сътрудника си от Народното събрание Антон Тодоров се е поклонил пред гроба на 16 младежи горяни от Габарево, разстреляни свиреп от комунистите и заровени в всеобщ гроб преди 66 години. „ ГЕРБ е задоволително зряла партия, с цел да се хване на една толкоз тънка измама и да в профил един от основните си специалисти, смята депутатът Гърневски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР