Депутатите на френското Национално събрание (долна камара на парламента) гласуваха

...
Депутатите на френското Национално събрание (долна камара на парламента) гласуваха
Коментари Харесай

Френските депутати подкрепиха закона за републиканските принципи

Депутатите на френското Национално заседание (долна камара на парламента) гласоподаваха за приемането на закона " За подсилване на републиканските правила ", който планува усилване на опозицията против ислямисткия радикализъм .

От 498 депутати, взели участие в гласуването, 347 бяха за одобряването на документа, 151 бяха срещу. Горната камара разяснява пред ТАСС, Сенатът възнамерява да прегледа законопроекта в края на март .

Законопроектът включва над 50 точки, които обгръщат области като свободата на събирания, правата на самоуправление и просветителното развиване .
 Франция в памет на жертвите: Познаваме врага, разпознат е, има и име - коренен ислям
Франция в памет на жертвите: Познаваме врага, разпознат е, има и име - коренен ислям

" Това е зложелател, с който държавното управление ще се бори безмилостно, ще активизира всички свои сили "

В продължение на седмици в работата по текста са включени специалисти от министерствата на правораздаването, вътрешните работи, трансформацията и образованието . Те се съветват с представители на религии и гражданското общество.

Законопроектът планува наказателно гонене от правосъдната система на тези, които " заплашват други хора , като популяризират информация за персоналния им живот и професионални действия, което разрешава идентифициране на човек и определяне на местожителството му ".

Наказанието за това ще бъде по-строго , когато става въпрос за държавен чиновник или представител на властта . В този случай наказването е отнемане от независимост до три години и санкция от 75 хиляди евро .

Предвидени са строги санкции за подбудителство на ненавист в обществените мрежи .

Новият закон ще даде опция за усилване на държавния надзор върху активността на религиозните организации , с цел да се подсигурява сходството му с републиканските правила.

Проектът планува наложително включване на информация за задгранични дарения в размер над 10 хиляди евро във данъчната декларация за приходите.
 Раздор сред мюсюлманите във Франция поради хартата на Макрон за битка с екстремизма
Раздор сред мюсюлманите във Франция поради хартата на Макрон за битка с екстремизма

Макрон се бори с ислямския екстремизъм

Законопроектът би трябвало да обезпечи и обучение в учебните заведения за всички деца в републиката от тригодишна възраст . През последните години (без интервала на пандемията), над 60 хиляди деца във Франция са учили отвън учебно заведение.

Докато първичният план предлага цялостна възбрана за домашно образование , последната му версия разрешава дребни отклонения от това предписание . Те могат да бъдат свързани със здравословното положение на децата, специфичен график заради деен спорт или изкуство. Но контролът ще бъде в допълнение засилен, с цел да се предотвратят злоупотреби.

Проектът ще улесни затварянето на тези частни мюсюлмански учебни заведения, които не съблюдават отговорностите си да съблюдават републиканските закони . Проектът изрично не разрешава на държавните чиновници да показват своите религиозни убеждения в професионалната си активност.

Законът ще ви разреши по-ефективна битка с многоженството и насилствените бракове . Ще бъде нелегално лишаването на дъщери от завещание в интерес на синове , както се практикува в някои мюсюлмански фамилии.

Проектът също изрично не разрешава на лекарите да дават " документи за непорочност ".
 Франция оказва помощ за
Франция оказва помощ за " обезглавяването " на терористите в Сахел, разгласи Макрон

Ние ангажираме нашите сили за обезглавяване на тези организации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР