Депутатите на Доган бойкотираха заседанието на групата. Пеевски: Изпращаме покани

...
Депутатите на Доган бойкотираха заседанието на групата. Пеевски: Изпращаме покани
Коментари Харесай

Депутатите на Доган бойкотираха заседанието на групата. Пеевски: Изпращаме покани на всички партии без Възраждане

Депутатите на Доган бойкотираха съвещанието на групата. Пеевски: Изпращаме предложения на всички партии без Възраждане

Депутатите на Движение за права и свободи, които поддържат почетния ръководител на партията Ахмед Доган, отхвърлиха присъединяване в днешното съвещание на парламентарната група на Движение за права и свободи, което трябваше да реши какво ще прави партията с втория мандат.

„ Във връзка с оповестеното за през днешния ден съвещание на ПГ на Движение за права и свободи, ние, народните представители, подкрепящи Почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган, приехме с единогласие решение за безучастие в плануваното за през днешния ден съвещание на Парламентарната група със следните претекстове:
Потвърждавайки още един път изразената от нас позиция за незабавна нужда от връщане към естественото действие на груповите органи на партията, считаме, че актуалното управление на ПГ не е определено според Устава на Движение за права и свободи, заради което същото няма нужната легитимност и не следва да взимаме присъединяване в съвещанията ѝ до произнасянето на позицията на Почетния ръководител доктор Ахмед Доган;В поддръжка на това подчертаваме, че НЕ СА СПАЗЕНИ напътствията на Почетния ръководител доктор Ахмед Доган, гласящи, че, съгласно създалата се обстановка, Движение за права и свободи би трябвало да има ясно изявени съпредседатели – както за партията, по този начин и за парламентарната група.
 
Джевдет ЧакъровДелян Пеевски
Което значи:
съпредседателско присъединяване в преговорния процес;общи решения със наложителни два подписа на двамата съпредседатели;в вероятно съдружно държавно управление всичко би трябвало да се легитимира/ поддържа с автограф на двамата съпредседатели.Не взимаме присъединяване на оповестеното съвещание, тъй като няма ясно написан дневен ред.Подчертаваме, че взимането на решение за приемане на мандат за образуване на държавно управление не е в компетенциите на Парламентарната група, а на груповите политически органи на партията.
Неучастието на по-голяма част от регионалните ръководители на партията на вчерашното неподготвено и нелегитимно събиране, както и мощната интернационална поддръжка, получена от демократични организации, изразена в публични писма до Почетния ръководител доктор Ахмед Доган от президента на Либералния интернационал Хакима Ел Хаите, ръководителя на Либералната мрежа на Югоизточна Европа Роман Якич и дългогодишния водач на европейските либерали сър Греъм Уотсън, ни дава убеденост, че заложената посока „ ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА “ е вярната и тя ще бъде отстоявана до възобновяване на естественото действие на партийните органи “.

„ Дали сме период до на следващия ден края на деня, с цел да забележим какво ще ни отговорят ”, разяснява Пеевски.

„ От медиите видяхме, че няма предпочитание за втория мандат. Въпреки всичко, ние сме длъжни към нашите гласоподаватели да вземем мнението на останалите партии. Защото да вършим сами втори мандат, да разиграваме страната, да държим папки, без да може да има държавно управление, Движение за права и свободи е сериозна и виновна партия – няма да си го разреши ”, добави той.

Относно депутатите от Движение за права и свободи, които оповестиха, че няма да вземат участие на днешното съвещание на парламентарната група на Движението, Пеевски съобщи: „ Колегите са поканени от неделя на парламентарна група. На сътрудника Джевдет Чакъров съм му споделил да създадем и ЦОБ, поканихме ги и на председателски съвет през вчерашния ден, на който отсъстваха. Повечето области бяха. Всеки, който е решил, е пристигнал ”, уточни той.

Пеевски сподели, че по време на съвещанието на парламентарната група през днешния ден е имало кворум и се работело умерено. „ Колегите са добре пристигнали. Решението е тяхно. Ние сме в Народното събрание, където е мястото да бъдат народните представители. Аз чакам те да бъдат виновни към нашите гласоподаватели ”, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

„ Уставът ясно е разказан, че ръководител ръководи парламентарната група. Аз съм ръководител на партията. Аз съм определен ръководител на партията от Националната конференция, определен съм от парламентарната група, с присъединяване на тези 17 сътрудници, за началник на парламентарната група. Всичко друго е въпрос на медийни спекулации ”, сподели той в отговор на думите на депутатите, подкрепящи Ахмед Доган, съгласно които актуалното управление на парламентарната група на Движението не е определено според Устава на Движение за права и свободи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР