Депутатите извършиха поредните рокади в съставите и ръководствата на парламентарните

...
Депутатите извършиха поредните рокади в съставите и ръководствата на парламентарните
Коментари Харесай

Нови рокади в парламентарните комисии

Депутатите направиха следващите рокади в съставите и управленията на парламентарните комисии, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

За секретар на 49-ото Народно заседание бе определена Десислава Трифонова. Тя пое поста от Тома Биков, който през предходната седмица оглави Комисията културата и медиите, откакто някогашният ръководител Вежди Рашидов напусна Народното събрание.

Валентин Тончев бе определен за член на Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество. Той ще се причисли и към Комисията по външна политика, на мястото на Анджей Джандев.

Мюмюн Мюмюн пък бе назначен в Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната. Той ще бъде и заместник-председател на комисията. Той влиза на мястото Цветан Енчев, който пък бива освободен.

Ертен Анисова пък бива освободена от заместникпредседателския пост в Комисията по правни въпроси, с цел да бъде назначена като зам.-председател на Комисията по туризма.

В Комисията по конституционни въпроси влиза Анджей Джандев, от нея излиза Ертен Анисова.

Васил Николов влиза в Комисията по земеделието, храните и горите.

В Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията Бойко Рашков я напуща, а на негово място влиза Димитрина Недина.

Бившият вътрешен министър ще се причисли обаче към Комисията за надзор на службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства.

Димитрина Недина и Мирослава Петрова влизат в Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите. Последната ще се причисли към Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

Антоанета Цонева излиза от Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество, а на нейно място влиза Росица Пандова – Йовкова. Цонева пък ще се причисли към Комисията по културата и медиите.

Любен Дилов излиза от Комисията по политиките на българите отвън страната, а на негово място влиза Йордан Кръстанов. Дилов ще се причисли към Комисията по културата и медиите. А за заместник-председател на същата бива назначен Петър Николов.

Цветан Енчев без определен да оглави Комисията по политиките за българите отвън страната. Той влиза на мястото на Танер Али, който бе освободен.

Байрам Байрам се причисли към Комисията по бюджет и финанси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР