Депутатите изслушват в Народното събрание министърът на регионалното развитие Андрей

...
Депутатите изслушват в Народното събрание министърът на регионалното развитие Андрей
Коментари Харесай

Скандал със санирането: Депутатите питат министър Андрей Цеков има ли „наши“ и „ваши“

Депутатите изслушват в Народното събрание министърът на районното развиване Андрей Цеков. Това стана по искане на Българска социалистическа партия, като повода за това са сигналите на хора за двоен стандарт при класирането за саниране на старите блокове.

Пред депутатите Цеков увери, че няма подобен двоен стандарт, а казусът е в цифрите във връзка с тази стратегия, тъй като блоковете, искащи да получат гратис саниране, са 3000, а утвърдените – едвам 700.

Извън класацията остават над 2300 здания

Министърът на районното развиване предстоящо получи рецензии по отношение на действителната оценка на тези планове за саниране, както и дали има „ наши “ и „ ваши “.

„ Имаме 3000 здания, които са в листата на чакащите. Аз не мога да обясня в Бургас на два прилежащи блока, строени едновременно, за какво единият е класиран, а различен е в резервата “, сподели от парламентарната естрада Жечо Станков от ГЕРБ-СДС.

Досега са подадени към 3000 заявки

„ Има ли субективизъм в методиката? “, попита пък Нестимир Ананиев от ПП-ДБ.

„ Проблемите, свързани с актуалната процедура не се коренят в методиката за оценяване, казусът е обществен. Той е в дефицита на средства в страната за цялостното възобновяване на постройките. В рамките на кандидатстването са получени 3068 плана за 3,9 милиарда лв., което надвишава четири пъти планувания запас “, изясни министър Цеков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР