Депутатите изслушват в четвъртък премиера Николай Денков и министъра на

...
Депутатите изслушват в четвъртък премиера Николай Денков и министъра на
Коментари Харесай

Тагарев и Денков обясняват пред депутати за военната помощ за Украйна

Депутатите изслушват в четвъртък премиера Николай Денков и министъра на защитата Тодор Тагарев по отношение на предоставената до момента военна помощ за Украйна.

Те ще би трябвало да обяснят в Народното събрание какво значи двустранното съглашение за сигурност на България с Украйна, контрактувано по време на формалната аудиенция на премиера в Киев. По-рано Българска социалистическа партия и президентът Румен Радев видяха в това опция за изпращане на български бойци на фронта - тези опасения обаче бяха отхвърлени от премиера, военния министър и ПП-ДБ.

Изслушването на Денков е по гледище на Българска социалистическа партия, а това на Тагарев е препоръчано от Движение за права и свободи.

Във фокуса ще бъде и въпросът какво тъкмо е предоставила България на Украйна досега и какъв брой от обещаното е изпълнено. Това се случва на фона на напрежение и рецензии от страна на ГЕРБ против военния министър.

В сряда водачът на партията Бойко Борисов се разгласи за промяната на Тагарев след ротацията, като го дефинира за " неработещ министър ". Основна причина за недоволството му се оказа обстоятелството, че обещаните още предходната година БТР-и към момента не са стигнали Украйна.

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР