Депутатите изненадващо прекратиха концесията на Росенец“Набързо и без особен дебат

...
Депутатите изненадващо прекратиха концесията на Росенец“Набързо и без особен дебат
Коментари Харесай

Вечерни новини: Депутатите прекратиха концесията на „Росенец“; Първи обвиняеми около Nexo

Депутатите изненадващо прекратиха концесията на „ Росенец “
Набързо и без необикновен спор депутатите изненадващо утвърдиха прекратяването на концесията на пристанищния терминал „ Росенец “, който се употребява единствено от „ Лукойл Нефтохим Бургас “ за товаро-разтоварни действия. Въпреки че поправката на Петър Чобанов от Движение за права и свободи беше отхвърлена от отрасловата комисия през вчерашния ден, през днешния ден в края на дебатите по въпросите за дерогацията на „ Лукойл “ текстът беше признат с промени в Закона за концесиите.
„ Лукойл “ получи възбрана да изнася горива от България
Горивата, създадени от съветски петрол и нефтопродукти в България, няма да могат да бъдат изнасяни и продавани съвсем на никое място отвън границите на страната. Това взеха решение дефинитивно депутатите през днешния ден, приемайки Законопроекта за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море, и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия. Той беше импортиран от Мустафа Карадайъ (ДПС) и група народни представители и има за цел да уреди дерогацията, която България получи от Европейски Съюз за импорт на съветски нефт.
Държавата към този момент може да поеме контрола над „ Лукойл “
Държавата към този момент може да назначава „ необикновен търговски представител “ в стратегически предприятия, като „ Лукойл “ да вземем за пример, и да поеме контрола върху тях при рецесии. Това взеха решение дефинитивно депутатите през днешния ден, приемайки поправката в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.
„ Второто най-голямо след КТБ “: Четирима обвинени по делото против Nexo
Четирима упрекнати – двама търсени (вероятно напуснали България) и двама с наложени гаранции за по 1 млн. лева, предпазени очевидци, нарушени наказания против Русия и Иран и следи, водещи към „ Хамас “. Така в резюме прокуратурата и Националната следствена работа обрисуваха наличната все още информация по следствието на криптокомпанията Nexo.
Nexo заплаши България с каузи за стотици милиони
Компанията за криптотърговия и кредитиране с криптовалути Nexo заплаши българската страна със правосъдни искове за стотици милиони в отговор на, по думите ѝ, „ излишно показната акция “ и „ произвол “ на прокуратурата през вчерашния ден.
10 години по-късно: Започва градежът на газовата връзка със Сърбия
10 години след оповестяването на идеята за създаване на газова връзка сред България и Сърбия, действителното строителство на трасето стартира. Тръбите за интерконектора са пристигнали на пристанището в Бургас и ще бъдат превозени по трасето, оповестява Българска национална телевизия.
„ Няма да е елементарно “: Правителството стартира договаряния с Европейска комисия за въглищата
Служебният кабинет на президента Румен Радев стартира идната седмица договаряния с Европейската комисия за отпадане на уговорката в Плана за възобновяване и резистентност българските въглищни централи да понижат с 40% въглеродните си излъчвания до 2025 година Това бе основно изискване за утвърждението на българския документ от Брюксел предходната година, само че преди ден депутатите задължиха държавното управление да договаря за неговата смяна.
Строителството на Националната детска болница може да стартира през 2024 година
Служебният министър председател Гълъб Донев и министрите на здравеопазването и на районното развиване се надяват градежът на Националната детска болница да започне в началото на 2024 година и да продължи две години и половина. Това значи, че болничното заведение ще бъде подготвена през средата на 2026 година Тримата бяха през днешния ден на инспекция и демонстрираха определения терен за строителство на дълго чаканото лечебно заведение.
Вносът на непознати артикули в България допира рекордните 100 милиарда лева
Високата инфлация през миналата година както в България, по този начин и в нейните съществени търговски сътрудници, неизбежно се отрази и на външната търговия. Към края на ноември или малко преди сумарните данни за цялата минала година статистиката регистрира нови рекордни стойности в стопанската история на България както при износа, по този начин и при вноса.
Работещата в България Crypto.com редуцира 20% от чиновниците си
Една от най-големите криптоборси в света – Crypto.com, която преди няколко години построи огромен екип и в България – в този момент разгласи, че редуцира към 20% от световната си работна мощ. Това е следващото орязване на екипите на компанията и идва на фона на продължаващите провокации в промишлеността, задълбочени от колапса на FTX предходната година.
Q&A: Как се таксуват в България вложенията в крипто и акции
Устойчиво високата инфлация в последната година и половина принуди от ден на ден хора да търсят способи да спасят парите си от обезценяване, в това число и посредством вложения. Благодарение на от ден на ден приложения за търгуване на крипто и акции, лесното им потребление и бурния напредък на пазарите до края на 2021 година, инвестициите във финансови активи добиха известност като опция за по-висока рентабилност.
Академията на Надежда и задачата ѝ да промени стилния отрасъл в България
Повечето дребни девойки, запленени от детските приказки и разказите за принцеси с огромни бални рокли, си мечтаят един ден да облекат сходен тоалет. Мечтата на Надежда обаче е друга – тя желае да шие тези красиви рокли. Да твори и основава модели, които ще се помнят с години и ще бъдат за образец на доста други девойки, които се опасяват да стартират нещо ново.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинновините от деня акценти вечерни вести Лукойл Лукойл Нефтохим Лукойл Нефтохим Бургас Nexo въглища ПоследниНай-четениНакратко 28 Вечерни вести: Депутатите прекратиха концесията на „ Росенец “; Първи обвинени към Nexo Енергетика 116 „ Няма да е елементарно “: Правителството стартира договаряния с Европейска комисия за въглищата Транспорт 140 Буферните паркинги в София към този момент са безвъзмездни за всички пасажери Компании 1600 „ Второто най-голямо след КТБ “: Четирима обвинени по делото против Nexo Енергетика 21846 „ Елхим-Искра “ създаде индустриална батерия, подобаваща за ВЕИ Любопитно 10655 Шведска компания откри най-голямото находище на редкоземни метали в Европа Компании 8630 Прокуратурата разказа Nexo като пирамида от кухи компании с незаконни клиенти Компании 7124 Български и непознати служби претърсват офисите на Nexo в София Всички новини19:43 Енергетика 28 „ Няма да е елементарно “: Правителството стартира договаряния с Европейска комисия за въглищатаОще от НакраткоВиж всичкиВечерни вести: Спецакция против Nexo в София; Промени в помощта за гориватаВечерни вести: Повече злато от „ Челопеч “; Фотоволтаици без потребност от разрешителноПолетите сред София и Рияд стартират през април  Вечерни вести: „ Ударно “ строителство на пътя Видин – Ботевград; Нова бате </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР