Депутатите искат изслушване на украинския президент Володимир Зеленски в Народното

...
Депутатите искат изслушване на украинския президент Володимир Зеленски в Народното
Коментари Харесай

Депутатите искат изслушване на Зеленски в НС

Депутатите желаят чуване на украинския президент Володимир Зеленски в Народното събрание . Такова предложение има от " Зелено придвижване ".

Милен Матеев от Политическа партия уточни, че първоначално можело да се чуе какви претенции има към страната ни Зеленски. България сега оказва морална и филантропична поддръжка на Украйна, по думите му. Той не изключи спор да дадем въоръжение на украинската страна.

Владислав Панев би подкрепил да дадем военна поддръжка на Украйна. Но преди този момент депутатите трябвало да са наясно какво желае Зеленски от нас. Трябва да сме наясно какви са главните потребности на Украйна сега, безапелационен бе националният представител. Предложението на президента Румен Радев да подкрепим Украйна с бронежилетки и каски е положително, по думите му.

България е член на Европейски Съюз и НАТО, напомни Станислав Балабанов от Има Такъв Народ. След като Володимир Зеленски е изслушан на съвещанията на Организация на обединените нации, съгласно него няма причина украинският президент да бъде чут и от родните законотворци. Ние сме съпричастни с Украйна, посочи националният представител. Ако Зеленски изиска военна помощ решението от наша страна би трябвало да бъде доста добре прецизирано, съгласно Балабанов. България бе приготвя вид за доставка на въоръжение, по думите му.

Според Ивайло Мирчев първата стъпка за военна помощ за Украйна е дадена от президента, който се съгласил да дадем каски и бронежилетки на Украйна. Той не желае да сме последната страна в Европейски Съюз и НАТО, която не дава военна помощ на Украйна.

Елисавета Белобрадова също желае да чуе какво желае от нас Украйна. Тя акцентира, че чуването на Зеленски в немския парламент било доста тежко.

ГЕРБ поддържа всяка помощ за Украйна, стана ясно от думите на Александър Ненков. Настояваме за неотложно преустановяване на военните дейности, тъй като последствията ще бъдат дълготрайни за цяла Европа и целия район, уточни той. Едно чуване на Зеленски ще е знак на взаимност от наша страна. Ще покажем на украинския народ, че сме страна, която застава зад тях и с желанието си час по-скоро военният спор да завърши, уверен е Ненков. Страната ни трябвало да се съобрази с решенията на НАТО.

Като несериозно водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов дефинира настояването за чуване на Володимир Зеленски от родния парламент. Нямама потребност от сходни театрални осъществявания, уточни той. Всекидневно всички типове национални медии ни уведомяват за това, което е споделил президента на Украйна, аргументира се Костадинов. Не виждам с какво едно сходно в допълнение театрално осъществяване ще способства за осведомителната среда изключително тук в Народно събрание, акцентира водачът на Възраждане.

Няма пробллем с чуването на украинския президент Зеленски в Народното събрание, стана ясно и от коментара на Станислав Анастасов от Движение за права и свободи. Това е нормална процедура, само че той акцентира, че може да се окажем и последният парламент, който ще го изслуша. Позицията на Движение за права и свободи за спора в Украйна е ясна, съобщи и Йордан Цонев. Не е обсъждано в Движение за права и свободи дали да дадем военна поддръжка на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР