Депутатите гласуваха на две четения в едно заседание Законопроект за

...
Депутатите гласуваха на две четения в едно заседание Законопроект за
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира споразумение за изменения на вече подписано споразумение между КЕВР и ЕБВР

Депутатите гласоподаваха на две четения в едно съвещание Законопроект за одобрение на Споразумението за изменение №1 към Споразумението за даване на поддръжка за планове от 30 януари 2019 година сред Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР).

Споразумението за изменение обезпечава непрекъснатост в осъществяването на плануваните действия по първичния документ за поддръжка на планове сред КЕВР и Европейска банка за възстановяване и развитие, както и осъществяване на задачите, свързани с либерализиране на пазара на електрическа сила на едро и за битови крайни консуматори, показва вносителят Министерски съвет (МС).

Проектът е от изключителна значимост за КЕВР, тъй като с помощта на него дирекция REMIT в КЕВР отбелязва значително усъвършенстване в своята активност, споделят от Министерски съвет.

Предложеното за ратификация Споразумение за изменение №1 е последното, с което приключва планът, осъществен от КЕВР в съдействие с Европейска банка за възстановяване и развитие, се добавя в претекстовете за ратификацията.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР