Депутатите гласуваха и приеха кандидатурата на Деница Сачева за нов

...
Депутатите гласуваха и приеха кандидатурата на Деница Сачева за нов
Коментари Харесай

Деница Сачева е новият министър на труда

Депутатите гласоподаваха и одобриха кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и обществената политика.

„ За “ гласоподаваха 114 народни представители, „ срещу “ – 106, трима се въздържаха. Предложението за кадровата промяна в държавното управление беше на министър председателят Бойко Борисов, откакто в петък той изиска и одобри оставката на министър Бисер Петков .

Преди това тематиката за рокадата в състава на държавното управление ще се разисква на съвещание на Съвета на ръководещата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти.
Гласуването на рокадата беше предшествано от повече от час диспути.
Мотивите на премиера да изиска оставката на Бисер Петков са сложни и свързани с бавните темпове на работа в министерството по основни промени.

„ Те не са единствено хората с увреждания в общественото министерство – там са и пенсионерите, там са и тъкмо тези уродливи феномени, които се срещат в ТЕЛК-ове, болнични и където контролът би трябвало да се направи “, съобщи преди дни министър председателят Бойко Борисов и разгласи, че постът на обществен министър ще заеме Деница Сачева.

„ Отговорността е моя – мисля, че с Деница Сачева ще имаме по-добри резултати, а и съм го съветвал с сътрудниците, като Валери Симеонов, с който първи приказвах “, добави министър-председателят.
Сачева към този момент в била заместител в общественото ведомство в кабинета „ Борисов 2 “, а в третия сегашен управнически мандат зае поста на заместник-министър в просветителното министерство.
Очаква се Бисер Петков да съобщи поста министър на труда и обществената политика на Деница Сачева в 12 часа през днешния ден на гала в Министерството на труда и обществената политика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР