Депутатите днес ще гласуват кандидатурата на единствения кандидат за конституционен

...
Депутатите днес ще гласуват кандидатурата на единствения кандидат за конституционен
Коментари Харесай

Депутатите избират Красимир Влахов за конституционен съдия

Депутатите през днешния ден ще гласоподават кандидатурата на единствения претендент за парламентарен арбитър от квотата на Народното събрание.
 Депутати изслушват претендента за парламентарен арбитър Красимир Влахов  ГЕРБ предлага Красимир Влахов за парламентарен арбитър
Това е Красимир Влахов, препоръчан от ГЕРБ и Обединените патриоти.

В сряда правната комисия изслуша Влахов и гласоподава плана за поддръжка на номинацията му. Общо 12 депутати бяха " за ", " срещу " нямаше, а четиримата депутати от Българска социалистическа партия се " въздържаха ". 

Движение за права и свободи и Воля също се произнесоха в интерес на Влахов. Марешки даже разгласи, че партията му ще поддържа кандидатурата " с чиста съвест ". " Респектиращи са професионалният път и качествата на Влахов ", сподели той.

Подобна позиция показаха и от Движение за права и свободи. " Много удовлетворени от извършената среща и от позициите, които чухме, изразени от господин Влахов ", разяснява Мустафа Карадайъ. От депутатите партията му обаче ще решат на съвещание дали да поддържат кандидатурата му при гласуването ѝ в пленарната зала.

От януари 1996 година Влахов е младши арбитър в Софийски градски съд. През октомври 1997 година става става областен арбитър в София, а четири години по-късно е определен за заместник-председател на Софийския областен съд. През 2004 година става арбитър в Софийски градски съд (СГС), а по-късно същата година е командирован във Върховен касационен съд.

В края на 2008 година Висш съдебен съвет го избра за ръководител на най-големия съд в България - Софийския областен съд. Четири години по-късно той напуща предварително позицията си и става зам.-председателя във Върховния касационен съд, където сега Влахов е арбитър.

Мандатът на четирима от съдиите от 12-членния Конституционен съд завършва на всеки 3 години. През ноември от съда ще си тръгнат на Румен Ненков и Стефка Стоева от квотата на правосъдната власт, Кети Маркова от тази на президента и Цанка Цанкова от парламентарната. До 12 ноември Народното събрание, президентът и висшите съдии би трябвало да решат кои да са техните заместници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР