Депутати вярват в Бога и носят кръстчета, за да се

...
Депутати вярват в Бога и носят кръстчета, за да се
Коментари Харесай

Депутати вярват в Бога и носят кръстчета, за да се предпазят от петък 13-и
Депутати имат вяра в Бога и носят кръстчета, с цел да се предпазят от петък 13-и
Петък 13-и е. На този ден някои хора изпитват мощни терзания, когато настъпи това съвпадане от ден от седмицата и число от месеца, даже развиват уплаха.

За други това е ден като всеки различен. Най-често срещаните суеверия са свързани с бариери, които сами си слагаме - Според някои на този ден не се подхващат пътувания; други считат, че в случай че навръх 13-и счупят огледало ще имат седем години неприятен шанс, а в случай че черна котка ви мине пътя е на неприятен шанс.

Различното разбиране на този ден, приет от някои за съдбовен, предизвика БГНЕС да попита депутати дали са суеверни и от какво се опасяват.

„ Практически не съм, само че не дребна част от обществото има някакви суеверия по разнообразни мотиви. Мога да кажа, че имам и сътрудници такива и сътрудници със съществени специалности, които имат някакви суеверия, някакви уплахи, за каквото и да е било. Фобиите са различен- от затворени пространства, от полет със аероплан и от асансьори “, разяснява метафизичен депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Калин Поповски и описа една показателна за него история.

„ Бях боец в ЦСКА в медицинския отдел и събота и неделя осигурявахме надпревари и тренировки на „ Червено знаме ”. Така на един петък 13-и имаше двама национални състезателя. Единият отхвърли да скача и да тренира за идно състезание като сподели, че на петък 13-и рискови скокове няма да прави. Другият продължи да тренира и направи една тежка травма. Може би по този начин е било писано, да не мислим, че навръх петък 13-и, само че този, който си спести тренировките сподели: Казах ли ти аз, на този ден не би трябвало да упражнявам! Може да е било някакво необичайно съвпадане, само че в действителност стана на петък 13-и ”, сподели депутатът, който е член на здравната комисия.

Пред БГНЕС той призна, че се опасява от затворени пространства, да вземем за пример от асансьори, само че тази уплаха не се въздейства от деня.

Според ръководителя на здравната комисия в Народно събрание Даниела Дариткова всеки е религиозен, само че тя персонално се бори със своите и все пак този ден поражда лека паника. „ Ако разчитаме на твърдата си има вяра в Божията отбрана, когато се опитваме да бъдем положителни и да я заслужим, аз имам вяра, че суеверията би трябвало да се преодоляват. Аз считам, че всеки човек, който е със здрав разсъдък, се опасява, тъй като регистрира една или друга действителна или мислена заплаха, само че въпреки всичко е добре в действителност да сме крепко стъпили на земята и да разсъждаваме положително. Позитивното мислене води и до положително здраве ”, уточни тя. Дариткова призна, че носи кръстче на ръката и счита, че то я пази от всичко.

А ръководителят на парламентарната обществена комисия в Народното събрание Хасан Адемов сподели, че се опасява... от самия себе си.

„ Аз се опасявам от самият себе си от нищо друго. Защото не знам по какъв начин ще действам в другите житейски обстановки. Страхувам се, несъмнено и от това да не реши ориста да ме накаже по някакъв метод, само че в последна сметка никакво значение няма от какво се опасява човек, а както споделя народът: Ако му е писано да се удави, няма да се обеси! ”, сподели депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов. Той добави, че свързва петък 13-и и с много трагични събития и даде образец с тежката злополука с рейс на Автомагистрала „ Тракия ”, при която на 13.04, в региона на Вакарел, починаха 6-ма души, а 22 бяха ранени, измежду тях и дете. „ Да се надяваме, че на този ден 13-и петък няма да се случи нищо сходно ”, изрази вяра Адемов.

Той добави още, че суеверието е въпрос на персонален избор и това значително зависи от това по какъв начин човек усеща нещата от позиция на своето себеусещане.

„ Не бива чак толкоз съществено да вземаме нещата и би трябвало да възприемаме този ден както задоволително сериозен от позиция на държанието, по този начин и малко на смях, малко иронично, с цел да одобряваме нещата такива каквито са “, сподели в умозаключение Адемов./БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР