Депутати от ГЕРБ са информирали главния прокурор Сотир Цацаров, Държавната

...
Депутати от ГЕРБ са информирали главния прокурор Сотир Цацаров, Държавната
Коментари Харесай

ГЕРБ иска главния прикурор и ДАНС да проверят сигурността на информацията в президентството

Депутати от ГЕРБ са уведомили основния прокурор Сотир Цацаров, Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) и Държавната комисия по сигурността на информацията за възможни нарушавания на Закона за класифицирана информация в президентството. Поводът е секретна шифтограма от посолството на България във Вашингтон, чийто адресат е началникът на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов, който няма допуск до класифицирана информация.

" Това навежда на доста съществени терзания дали в Администрацията на президента се съблюдава Закона за класифицирана информация ", разгласи в Народното събрание през днешния ден депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. Той попита дали човек като Иво Христов, който е отказвал да се подложи на процедура за допуск, е чел конфиденциален документ и дали може да се допусна, че е изтекла класифицирана информация.

От думите на Тодоров се разбра, че секретната шифтограма е от 26 февруари т.г., когато страната ни е ръководена от служебното държавно управление " Герджиков " и се отнася за извършени диалози на посланика Тихомир Стойчев с представители на корпорацията, производител на изтребители F-16.

" Или има пробив в сигурността на информацията в президентството, или имаме един неинформиран президент, т.е. документите не са стигнали до него и е вземал решения на база на непълна информация. Това са двете хипотези ", разгласи депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев. По думите му индивидът, който дава отговор за сигурността на информацията в президентството, трябвало незабавно да подаде оставка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР