Депутати от БСП сезират главния прокурор Иван Гешев заради покупки

...
Депутати от БСП сезират главния прокурор Иван Гешев заради покупки
Коментари Харесай

БСП сезират Гешев заради правителствени покупки на частни имоти в Бургас, Габрово и Пловдив

Депутати от Българска социалистическа партия сезират основния прокурор Иван Гешев поради покупки на частни парцели от страната. Това стана ясно на брифинг в Народното събрание.

Става въпрос за решението на служебното държавно управление от 15 декември, с което са закупени три парцела – в Бургас, Пловдив и Габрово, за което „ Флагман “. Съмненията са, че покупко-продажбите са станали на нереално високи цени, за което някой е получил „ комисиони “, стана ясно от думите на депутата Георги Гьоков, който бе обществен министър в държавното управление на Кирил Петков.

Припомняме, че парцелът в Бургас държавното управление купи от компанията „ Тех-Ко “ ООД. Той се намира в бл. 44 в ж.к. „ Зорница “ до 

Обектът е на нулевия етаж и е със застроена повърхност 442,23 кв. м, в това число 363,18 кв. м в партера и 79,05 кв. м в сутерена, състоящ се от: горно равнище: зала, една стая за офис, четири склада, WC, входно предверие и вътрешно стълбище за сутерена; долно равнище: пет склада, WC и два коридора, с пряк излаз от запад, с предопределение: за комерсиална активност.

Цената, която страната е одобрила да заплати, е 689 800 лв. без Данък добавена стойност.

Общо за закупуването на трите парцела в Бургас, Пловдив и Габрово страната е одобрила сумата 2 170 300 лв..

950 900 лв. отиват за „ Микрон – Караилански – Йосифов с-ие “ ООД. Нейният парцел е в Пловдив. Този в Габрово пък коства 529 600 лв., а продавач е „ НЕСТО “ ЕООД.

 

Очаквайте детайлности

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР