Депутати консерватори задействаха вот на недоверие срещу британския премиер Тереза

...
Депутати консерватори задействаха вот на недоверие срещу британския премиер Тереза
Коментари Харесай

Британският парламент ще гласува вот на недоверие към Мей довечера

Депутати консерватори задействаха избор на съмнение против английския министър председател Тереза Мей, хвърляйки процеса на Брекзит в безпорядък, съобщи " Гардиън ". Вотът ще се състои тази вечер.

Гръем Брейди, началник на така наречен Комитет 1922 (парламентарната група на Консервативната партия в Камарата на общините), е получил минимум 48 писма от консервативни депутати с апел за вота. Според разпоредбите на партията процедурата се задейства, в случай че 15% от депутатите консерватори изпратят такива писма. Брейди разгласи, че този предел е бил доближат.

Очаква се вотът да се състои сред 18 и 20 часа локално време. Брейди сподели, че гласовете ще бъдат преброени неотложно и ще има изказване допустимо на-скоро по-късно.

Мей може да бъде свалена, в случай че 158 от нейните 315 депутати гласоподават против нея. Ако победи, тя ще остане на поста си и водачеството й няма да може да бъде оспорвано през идващите 12 месеца. Мей въпреки всичко може да реши да подаде оставка, в случай че гласовете против нея са под прага, който е нужен, с цел да бъде свалена, само че обилни като брой. Ако загуби, ще има конкуренция за водачеството и тя няма да може да взе участие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР