Депутатът от Възраждане Цончо Ганев атакува вицепремиера Атанас Пеканов заради

...
Депутатът от Възраждане Цончо Ганев атакува вицепремиера Атанас Пеканов заради
Коментари Харесай

Цончо Ганев, Възраждане, към Пеканов: Ще излезете дребен мошеник

Депутатът от " Възраждане " Цончо Ганев нападна вицепремиера Атанас Пеканов поради разбор за въвеждането на еврото по време на парламентарния надзор през днешния ден.

Ганев изиска да получи отчет по тематиката, който съгласно него би трябвало да е изработен от работната група от специалисти, оглавяване от Пеканов.

Преди месец от " Възраждане " обявиха, че разполагат с отчет на Българската национална банка, съгласно който България не е подготвена за влизане в еврозоната.

Българската национална банка не е изготвяла Анализ за резултатите от въвеждането на еврото, който да е утвърден от Управителния съвет и да бъде публично входиран в Народното събрание, отговори тогава Българска народна банка. Обсъжданите текстове - предоставени за бистрота и отбягване на спекулации по тематиката - са работни версии, направени от специалисти на Българска народна банка като част от активността на работна група " Макроикономически разбори и обществени финанси " към Координационния съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната. Българска народна банка е фокусирана върху осъществяването на дилемите, свързани с мандата на централната банка и решението на Народното събрание от 27 октомври 2022 година за ускорение на процеса на подготовка за въвеждане на еврото в България с целева дата 1 януари 2024 година, увериха през ноември от Българска народна банка.

Днес Ганев още веднъж изиска от Пеканов Народно събрание да получи отчет, като го упрекна в неистина, че подобен не е направен.

Вицепремиерът повтори обясненията, че през октомври депутатите са упълномощили на Координационния съвет да форсира работата по нужните дейности приемането ни в Еврозоната. Анализът не е наложителен, с цел да вкара България еврото, по тази причина работата по него е спряна, стана ясно от думите на Пеканов.

Вие, когато си отидете, ще стане ясно, че има подобен работен разбор, на него има дата по кое време е направен, и ще излезете малък шарлатанин, съобщи в коментар на отговора Ганев.

Източник: " Офнюз "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР