Депутатът от Тома Биков заяви, че се е надявал да

...
Депутатът от Тома Биков заяви, че се е надявал да
Коментари Харесай

Тома Биков за уйдурмата в мола: Очертава се ляво либерално правителство. Румен Гечев излиза и казва формулата на управлението - къде е била договорена тази формула

Депутатът от Тома Биков съобщи, че се е надявал да има държавно управление на националното избавление с присъединяване на ГЕРБ, само че в този момент се обрисува едно ляво демократично държавно управление, което ще поеме цялата отговорност.

“За цялостен мандат ми е мъчно да се наемам, само че страната има потребност от постоянно държавно управление. Прави ми неприятно усещане едно нещо – Румен Гечев излиза и споделя формулата на ръководството. Къде е била контрактувана тази формула, къде са били тези договаряния? Персоналният състав на министерски съвет е доста значим въпрос “, учуди се Биков в ефира на Би Ти Ви.

“В протичащото се към Държавната консолидационна компания прозира отбрана на корпоративен интерес. Служебното държавно управление носи отговорност за тези решения и би трябвало да ги изясни доста ясно на обществото “, сподели още той.
свързани новини74527на 29.11.2021
Вчера стана ясно, че икономическият министър Даниела Везиева ще изиска оставките на трима членове на Съвета на шефовете на ДКК. В тази връзка Тома Биков съобщи, че е изумен от реакцията на министъра.

“ДКК е една доста значима държавна конструкция. Това е на практика Военно-промишленият комплекс, който е на облага през последните години. Разбираме, че внезапно са решили да дадат ексклузивитет на една частна компания, което значи, че той ще стартира да работи за нея през идващите години “, изясни Биков.

“Това е стратегическо решение, наред с другите много странни решения, като това да реалокират парите на предприятието от една банка в друга. Когато Бордът на шефовете споделя, че няма да носи отговорност за тези решения, тъй като не е взел участие във взимането им, министърът излиза и споделя, че ще уволни този ръб. Оттук нататък е доста значимо министър председателят и президентът да вземат отношение по този въпрос “, счита Тома Биков.

От ГЕРБ питат дали има ексклузивитет за една частна компания, което значи, че някой е работил за корпоративен интерес.

“Наета е и адвокатска адвокатска фирма, която е получи над 1 млн. лева за работа, която към този момент е свършена от друга адвокатска адвокатска фирма, която също е получила своя хонорар. Доколкото разбирам адвокатската фирма е обвързвана със „ Сиела Норма “, сподели още Биков.

“На всичкото от горната страна има и извънсъдебно съглашение с друга компания за 50 млн. лева На мен леко стартира да ми намирисва на корупция “, добави той.

За Тома Биков е забавно и за какво стартират да се реформират първо печелившите предприятия. Зад тези дейности той подозира други планове.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР