Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Явор Божанков написа

...
Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Явор Божанков написа
Коментари Харесай

Божанков се закани: Разплакани копейки

Депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Явор Божанков написа просторен пост във Facebook, в който изяснява изгодите от замяната на въгледобива с сила от възобновими източници. Той упреква президента Румен Радев и " Възраждане ", че плашат хората със " мраз, мрак и банкрут ".

Божанков написа, че Англия е конфигурирала най-голямата батерия в Европа - Megapack 2XL на Tesla Inc. По думите му тя може да запази задоволително сила за захранванетона 450 хиляди семейства за 2 часа. Депутатът написа, че в България към този момент има дни, в които 43% от цялото ползване на ток идва от фотоволтаични централи. Според Божанков президентът Румен Радев и партия " Възраждане " насаждат боязън в обществото на фона на потребността от преход към зелена сила:

" Имаме " Възраждане ", които желаят до 2100 година да горим въглища. Искат децата ни да дишат канцерогени. Астма и онкологични болести - бъдещето на Европа. Според тях. (...) " Възраждане " и Радев и сите копейки плашат със мраз. С мрак. С банкрут. Техният боязън обаче е различен. Казват - " хляба изберете, не свободата. ” Ние обаче ще имаме и независимост и самун и разплакани копейки. "

Явор Божанков написа, че Русия разчита на изкопаеми горива, с цел да поддържа стопанската система и въздействието си на открито. По думите му България е била безусловно подвластна от съветското нуклеарно гориво, само че към този момент не е по този начин.

Депутатът е на мнение, че в околните две десетилетия няма да има потребност от изкопаеми горива. " Ще бъдем климатично неутрални и няма копейка на планетата, която да ни спре по този път. Това е бъдещето ", заканва се Божанков.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР