Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ Петър Петров подаде оставка

...
Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ Петър Петров подаде оставка
Коментари Харесай

Депутатът от ПП-ДБ подаде оставка като депутат

Депутатът от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ Петър Петров подаде оставка като депутат. Тя бе гласувана при започване на съвещанието на Народното събрание.

По неофициална информация той ще бъде номиниран за началник на Държавната организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/. Петров е бил депутат и в 48-ото Народно заседание /НС/ в групата на „ Продължаваме промяната “ /ПП/.

Той е приключил компетентност „ Национална сигурност “ в Академия на Министерство на вътрешните работи, „ Право “ в Югозападен университет „ Неофит Рилски “–Благоевград и магистратура по „ Бизнес администрация “ в УНСС. Има повече от 17 години опит като чиновник в службите за сигурност. В интервала 2004–2008г. е работил в Национална Служба „ Сигурност “ – Министерство на вътрешните работи, а след основаването на Държавна Агенция „ Национална сигурност “ продължава кариерата си там. От 2013 година до началото на 2022 година е заемал редица управителни длъжности в структурата на ДАНС.

В интервала януари–август 2022 година е бил консултант в кабинета на министър ръководителя Кирил Петков и секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР