Депутатът от Продължаваме промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев

...
Депутатът от Продължаваме промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Днешна България няма нужда от величие. Няма нужда от плакатни лозунги!

Депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев написа пост в обществената мрежа Фейсбук във връзка. Публикуваме го без редакторска интервенция:

„ Вие мечтаете ли си за Велика България? Или просто ви се желае всички тук да живеем добре и децата ни да не порастват с концепцията, че при първа опция ще избягат в по-добре уредения свят? Възраждане през днешния ден приказваха за това какво трябвало да създадем, че да имаме Велика България. Нямаше да се занимавам с изявлението им, в случай че не смятах тематиката за значима. Намирам за рискова подмяната на здравословния национализъм с фикс идея за великолепие.

Днешна България съгласно мен няма потребност от великолепие. Няма потребност от плакатни лозунги. Има потребност от съзнателната грижа на положителни стопани, които да я трансфорат в модерна, благоденстваща страна, в която се живее добре и с която е елементарно да се гордеем, и то в настоящо време.

Това не става с насъскване и делене. Априлското въстание, както всички значими моменти в историята ни, е било общностно изпитание. Усилие, показващо, че можем да погледнем оттатък себе си, махалата си и родното си място, към нещо по-голямо и значимо за всички. За мен тази е най-важната съставна част на всяка държавност – способността ни да намираме общ език, когато нещата опрат до общата ни орис. Дали е елементарно? По никой метод. Дали е належащо? Да, в случай че желаеме да живеем в демократична страна, което в действителност е единственият поръчител за свободата ни.

Затова през днешния ден аз се преклонявам пред героите на Априлското въстание, които освен са имали смелостта да работят, само че на първо място са съумели да основат организация – несъвършена, само че въпреки всичко настояща – с която хора всевъзможни да свършат дружно една значима работа, обединени в общо изпитание. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР