Изобщо не е трудно да си ги приготвите, така че

...
Изобщо не е трудно да си ги приготвите, така че
Коментари Харесай

Чеснови дунапренки – откакто ги правя, никой не поглежда хляба!

Изобщо не е мъчно да си ги приготвите, тъй че вадете брашното и яйцата, и да започваме

Тези пухкави чеснови хлебчета са съвършеното допълнение към фамилната вечеря, дори може да бъдете сигурни, че гостите даже няма да погледнат главното, в случай че им поднесете ароматните чеснови милинки топли-топли. И въобще не е мъчно да си ги приготвите, тъй че вадете брашното и яйцата, и да започваме! Ето рецептата за пухкави чеснови питки:

Необходими артикули:
брашно, 450 г
яйца, 2 бр
прясна квас, 20 г (половин кубче)
чесън, 2 глави
прясно мляко, 125 ml
захар, 2 ч.л.
вода 125 мл
сол, 1,5 ч.л 
масло, 50 г
връзка копър
сол за чесъна – 1 ч.л.
олио
Начин на Приготвяне:
Смесете маята с топло мляко и топла вода (половината от обема), прибавете захарта и разбъркайте всичко. Оставете да шупне.

В купата с маята изсипете останалото мляко и вода, сложете яйцата, солта и разбъркайте. Пресейте брашното и прибавете на порции към тестото. Когато стане мъчно да се разбърква с лъжица, доомесете на масата с ръце за към 10 мин. Тестото е меко и еластично. Намажете бездънен съд с растително масло и сложете тестото в него, покрийте с фолио и оставете на топло място за 1 час.

Трябва да работите с тестото, като намажете ръцете си с масло. Омесете, оформете на фитил и го нарежете на идентични по величина части (18 на брой). Оформете ги на топки.

Намажете съда за печене с растително масло и подредете вътре топките тесто. Покрийте с фолио и поставете в отворена фурна, включена на 100 градуса. Когато хлебчетата втасат, отстранете фолиото и ги сложете да се пекат на 180 градуса към 30 минути.

За да запазите питките меки, поставете огнеупорна купа с вода под съда за печене във фурната.

Счукайте чесъна, нарежете копъра и смесете всичко със солта и растително масло, тъй че да се получи нещо като паста. Намажете готовите питки с чесновото олио, покрийте с фолио и оставете да се охладят.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР