Депутатът от ПП Възраждане Ангел Янчев - председател на комисията

...
Депутатът от ПП Възраждане Ангел Янчев - председател на комисията
Коментари Харесай

Депутат от Възраждане се оказа грантаджия - на Америка за България

Депутатът от Политическа партия " Възраждане " Ангел Янчев - ръководител на комисията по просвета и медии в Народното събрание - се оказа ученик на стратегия на фондация " Америка за България ", изпратила го на образование в Съединени американски щати.

Янчев, който сходно на водача си Костадин Костадинов е някогашен преподавател по история, има по-бележита кариера от него в образованието - през 2009 година става шеф на Средно учебно заведение „ Вела Благоева “ във Велико Търново. През 2011 година печели премията „ Директор на годината “ на Синдиката на българските учители за 2011 година, а през 2016 година - и наградата „ Св. Иван Рилски “ на МОН.

През 2015 година, както ясно се вижда от, която от " Възраждане " традиионно и бурно громят в обществените си изявления от години, Ангел Ячев става част от техен план за учебни шефове - " Академия за млади водачи ". Селектирани 30 шефове на български учебни заведения биват пратени на осемдневен семинар за образование по учебно водачество и нови педагогики в България с водещи експерти от Съединени американски щати. 

Първи в листата на утвърдените е точно Ангел Ячев: 

Както се схваща от описанието на плана, програмата е от два стадия - в първия участват всички 30 шефове, а за втория се селектират 10, които да бъдат пратени на в допълнение образование в Ню Йорк през ноември. 

Както се схваща от във връзка плана, броят пратени в Съединени американски щати се усилва на 15 души - само че Ангел Ячев не е измежду тях. 

От " Възраждане " подлагат на критика Неправителствени организации бранша у нас систематично от години, а " Америка за България " е измежду обичаните им цели. През 2022 година Костадинов разгласи, че фондацията плащала за " медийна и политическа корупция, която визира националната сигурност ", и подаде сигнал в прокуратурата против нея. Наскоро от " Възраждане " развиха тезата, че НПО-тата заплащат на стотиците учители, застанали против техния анти-ЛГБТ закон.

Така Янчев се вписва изцяло в парламентарната група на " Възраждане " - паралелно до депутатите, които се обявяваха срещу имунизациите за COVID-19, тъй като са " рискови ", само че се оказаха имунизирани. И до депутатите, които желаеха референдум срещу еврото - само че се оказаха с еврови сметки.

От " Възраждане " неотдавна припомниха и отхвърления им в близкото минало законопроект за " задграничните сътрудници " - съгласно който всяка организация и персона, получила над 1000 $ годишно от чужбина, би трябвало да се записва като " задграничен сътрудник ". Законопроектът е видно въодушевен от съвсем еднакъв подобен на " Единна Русия " на Владимир Путин. Оказа се, че поради монетизацията на своите известни клипове в американската обществена мрежа YouTube, Политическа партия " Възраждане " и Костадинов също получават над 1000 $ годишно от непозната компания и по личния си закон са " задгранични сътрудници ".

В последно време главен зложелател на " Възраждане " е ЛГБТ общността.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР