Депутатът от ПП-ДБ Петър Петров изненадващо подаде оставка като народен

...
Депутатът от ПП-ДБ Петър Петров изненадващо подаде оставка като народен
Коментари Харесай

Спряганият за нов шеф на ДАНС депутат подаде оставка

Депутатът от ПП-ДБ Петър Петров изненадващо подаде оставка като депутат. Оставката на народния представител, определен от 24 изборен регион – София бе гласувана при старта на днешното парламентарно съвещание, съобщи Нова телевизия

По неофициална информация 41-годишният Петров ще бъде препоръчан за началник на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС). Петров бе депутат от " Продължаваме Промяната " и в предходния парламент. В този парламент той влезе на мястото на Лена Бориславова, чиито компетенции като депутат бяха прекъснати по нейно предпочитание. По времето на кабинета " Петков " пък беше консултант в кабинета на министър-председателя и секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

Шеф на ДАНС сега е Пламен Тончев. Той беше назначен с декрет на президента Радев през май, 2021 година по предложение на служебното държавно управление на Стефан Янев. Преди това, отново по предложение на същия кабинет предварително бе преустановен мандата на предходния ръководител на ДАНС Димитър Георгиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР