Депутатът от Обединени патриоти“, от квотата на ВМРО Александър Сабанов

...
Депутатът от Обединени патриоти“, от квотата на ВМРО Александър Сабанов
Коментари Харесай

Депутат от ВМРО направи регион Силистра приоритетен за държавата

Депутатът от „ Обединени патриоти “, от квотата на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сабанов извоюва Силистра да е предпочитан регион за стратегии и планове към Министерство на стопанската система. Сабанов е член на икономическата комисия в Народното събрание и е определен от този район.

Това стана ясно по време на първа, от доста време насам, среща сред представители на Народно събрание, Министерство на кономиката, разнообразни организации, общината и други институции, която завърши през вчерашния ден.

Инициативата има за цел да бъдат повдигнати и дискутирани настоящи за област Силистра и съответно за община Силистра тематики. По време на огромното събитие бяха разисквани най – незабавните потребности за района и разновидностите за разрешаване на неотложните проблеми. На форума участваха зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, специалисти от Национална компания „ Индустриални зони “, Агенция за вложения и Агенция за поощряване на дребни и междинни предприятия. В проявата се включи и зам.- изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Меджиде Ахмедова.

Сред участниците бяха и кметове на обитаеми места, общински съветници, специалисти от локалната и държавна администрация, индустриалци, бизнесмени, представители на локалния бизнес.

Всички присъстващи бяха безапелационни, че Силистра е доста добра локация с данни за инвеститорски интерес – речен, железопътен и сухопътен превоз. Нужно е само да бъдат направени стъпки бизнесмените скоро да оценят тези обстоятелства. Всички се сплотиха към концепцията на народния представител Александър Сабанов, подкрепена и от кмета на града доктор Юлиян Найденов, че за задачата е нужно основаване на индустриална зона в интерес на развиването на града и района.

Идеята се базира на изследвания, които са посочили, че би трябвало да се сътвори компания сред общината и страната, наречена сдружение „ Индустриална зона Силистра “. Община Силистра може да се включи с апорт на терени при създаване на „ Индустриална зона “, а страната ще финансира построяването на инфраструктура в нея.

С признатото предложение на депутата от „ Обединени патриоти “, от квотата на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сабанов, най значимата стъпка е направена и в този момент следват дейности от страна на кмета. За да се осъществя индустриалната зона е нужно доктор Юлиян Найденов да размени определените имоти, да направи Подробен устройствен план и да ги апортира в сдружението Индустриална зона Силистра.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР