Депутатът от коалицията ГЕРБ-СДС и председател на Съюза на демократичните

...
Депутатът от коалицията ГЕРБ-СДС и председател на Съюза на демократичните
Коментари Харесай

Румен Христов: Готови сме с кабинета, Бойко Борисов няма да участва

Депутатът от обединението ГЕРБ-СДС и ръководител на Съюза на демократичните сили Румен Христов разгласи пред Би Ти Ви, че обединяването има подготвеност с имената в кабинета, който ще предложат на президента. Той акцентира, че политическата мощ има даже няколко разновидността, като в тях не участва името на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който по думите му няма да взе участие в изпълнителната власт.

" Готвим се доста съществено за съставянето на държавно управление като първа политическа мощ. Осъзнаваме отговорността си. Знаем, че в случай че се стигне до държавно управление на малцинството, тази тежка зима ще ни донесе негативи ", означи Христов, като посочи, че кабинет на малцинството доста мъчно може да се случи.

Той сподели още, че съставянето на държавно управление с евроатлантическо болшинство е единственият вероятен излаз от политическата рецесия. Според него сходен кабинет може да има даже и конституционно болшинство от 160 гласа.

Като сътрудници за подобен кабинет Христов уточни Движение за права и свободи, само че най-хубавият вид за ГЕРБ за коалиция бил с " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Двете обединения обаче оповестиха, че няма да поддържат държавно управление с мандата на ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР