Депутатът от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов се оттегли като шеф на

...
Депутатът от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов се оттегли като шеф на
Коментари Харесай

Рашидов се оттегли като шеф на Комисията по култура в НС и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов се отдръпна като началник на Комисията по просвета в Народно събрание и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това стана минути откакто от парламентарната група на обединението желаеха той да се отдръпна от двата поста.

Повод за решението на групата станаха думи на Рашидов в почивката на Народното събрание по време на дебатите по измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение.

„ Подавам оставка като ръководител на Комисията по просвета и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Още един път сервирам своите извинения за изявлението ми през днешния ден. ” – съобщи Рашидов представен от пресцентъра на ГЕРБ.

Репликата, поради която той сервира извинения, се чу от микрофона на председателстващата съвещанието Росица Кирова, когато двамата обсъждаха по какъв начин да продължи съвещанието:„ Има и в този момент закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня, американския режисьор, където го направиха на маймуна. “

В позиция, изпратена до медиите, Вежди Рашидовподнесе публично опрощение:
„ Извинявам се за изречените от мен думи през днешния ден по време на почивката на пленарното съвещание. Давам си сметка, че употребяваният от мен език е неприемлив, изключително в сегашния спор и миг.
Още един път апелирам за опрощение пред цялото българско общество и всички жертви на принуждение. “

По-рано председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова дефинира случилото се като " неприемливо ". " Думите, изречени от Вежди Рашидов са неуместни и неприемливи, изключително в сегашния спор и миг. ПГ на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили изрично се разграничава от изказаи упорства Вежди Рашидов да се извини обществено. " - уточни тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР