Депутатът от ГЕРБ-СДС от 47-ото Народно събрание Бранимир Балачев подаде

...
Депутатът от ГЕРБ-СДС от 47-ото Народно събрание Бранимир Балачев подаде
Коментари Харесай

Представител на ГЕРБ-СДС подаде сигнал в прокуратурата срещу бившия областен управител на Варна

Депутатът от ГЕРБ-СДС от 47-ото Народно заседание Бранимир Балачев подаде сигнал в Окръжната прокуратура във Варна с искане да се ревизира работата на някогашния регионален шеф на крайморския град Благомир Коцев, оповестиха през днешния ден от пресцентъра на политическата централа.

Юристът Балачев желае държавните обвинители да уточнят дали, до момента в който е бил на поста, Коцев е сключил контракт против 10 хиляди лв. месечно с частна адвокатска адвокатска фирма при съществуване на юридически отдел в администрацията, която е ръководел. Прокуратурата би трябвало да ревизира дали по този метод не е позволено разхищаване на държавни средства.

В подадения сигнал Балачев слага въпрос дали от сметката на Областната администрация се заплаща за рекламиране на частен комплекс-ресторант във Варна в обществените мрежи. Освен това, прокуратурата би трябвало да посочи дали заведението употребява държавни терени в региона и какви наемни цени заплаща за това.

Балачев желае да се ревизира още дали чиновници на частния комплекс са назначавани на работа в Областната администрация и нарушаван ли е по този метод Законът за държавния чиновник. В сигнала се показва, че би трябвало да бъдат тествани разпоредителните покупко-продажби, направени в Областната администрация при ръководството на Благомир Коцев, и дали има позволени нарушавания при тяхното реализиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР