Депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов иска проверка дали служебният здравен

...
Депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов иска проверка дали служебният здравен
Коментари Харесай

Ангелов иска проверка дали Кацаров е неглижирал сигнал до прокуратурата и КПКОНПИ

Депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов желае инспекция дали служебният здравен министър Стойчо Кацаров е неглижирал сигнал до прокуратурата и КПКОНПИ. В коридорите на Народното събрание Ангелов изясни, че става дума за Радосвет Горнев, някогашен шеф на МБАЛ " Лозенец ", който в качеството си на началник, е " сключил контракт със самия себе си и си е давал заплата, което е довело до корист с пари на данъкоплатците в размер на над 40 хиляди лв. ". 


Снимка Михаил Митев Actualno.com
Има спор на ползи за шефа на МБАЛ „ Лозенец ” Радосвет Горнев, подписал контракт самичък със себе си
КПКОНПИ откри спор на ползи за изпълнителния шеф на МБАЛ „ Лозенец “ ЕАД доцент доктор Радосвет Горнев. Производст...
Прочети повече
На 17 ноември 2021 година КПКОНПИ открива спор на ползи във връзка с Горнев, който си е определил месечно заплащане от над 13 хиляди лева Според Ангелов тогавашният длъжностен здравен министър Стойчо Кацаров е бил осведомен неведнъж за противоправните дествия на Горнев, само че " не е подхванал нищо, с цел да отбрани публичния интерес, освен в частта подписване на контракт самичък със себе си, а и с други противоправни дейности ". 

" Въпросът е прикривал ли е Стойчо Кацаров противоправните дейности на доцент Радосвет Горнев и направил ли е закононарушение по работа за неупражнен надзор от страна на министъра на опазването на здравето в качеството му на принципал на лечебното заведение ", попита Ангелов. 


Снимка Михаил Митев Actualno.com

Сигнал в качеството си на депутат е подал до Софийска градска прокуратура и до Икономическа полиция Столична дирекция на вътрешните работи.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР