Депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев напуска

...
Депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев напуска
Коментари Харесай

Делян Добрев напуска политиката


Депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Делян Добрев напуща всички заемани постове, тъй като се усеща „ смъртоносно ранен политически ” след абсурда „ Кумгейт ” в Хасково. Това разгласи самият той пред бТВ.

Делян Добрев се е срещнал тази заран с премиера Бойко Борисов и му е съобщил за своето решение. „ Винаги сме се разбирали прелестно, той също вижда, че някак си с тази офанзива, която се организира, аз съм толкоз ранен, че единствената почтена постъпка е да направя това, което направих в това студиото. Не ми опонираше на това, което споделих ”, заяви депутатът.

Той разгласи, че ще съди Елена Йончева, която сподели скица, съгласно която на основни позиции в локалната власт са негови родственици и някогашни бизнес сътрудници. „ В момента, в който покажеш някаква тежка спекулация, незабавно те заплашват със съд ”, отговори националната представителка от „ Българска социалистическа партия за България ”. Тя сподели документи, съгласно които зетят на Добрев Даниел Гаргов (всъщност – брачен партньор на първата му братовчедка) е освен ръководител на бюджетната комисия в общината, само че и огромен реализатор на планове по програмата за саниране, като на един от обектите строителен надзор е била компанията на родителите на депутата. По думите й има и други високопоставени представители на локалната власт, които са свързани с ексминистъра и които са заемали позициите си без конкурс.

„ Това не беше офанзива против господин Добрев, това беше офанзива против схемата „ Добрев ”. Оставката демонстрира, че всичко, което споделих, е истина ”, съобщи Йончева.

Добрев означи на собствен ред, че е по-близък с президента Румен Радев (също негов съученик – б.р.), в сравнение с с половината от хората от схемата на „ алената ” депутатка. „ Положението в действителност е нетърпимо, в очите на хората съм човек, който се занимава с шуробаджанащина ”, оплака се той и уточни, че Хасково има най-ниските цени за саниране у нас и за 11 блока са се борили 120 компании.

Делян Добрев назова случилото се „ интензивно мероприятие ” поради преобладаващата позиция на ГЕРБ в района в композиция с вложенията за над 140 млн. лева и предоставените на общината парцели за още 100. Именно последното, съгласно депутата в оставка, станало причина кметът Добри Беливанов да го нападна. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР