Депутатът от фракцията Слуга на народа и член на Комитета

...
Депутатът от фракцията Слуга на народа и член на Комитета
Коментари Харесай

Украински депутати искат оставката на Залужни СНИМКА

Депутатът от фракцията " Слуга на народа " и член на Комитета по национална сигурност на Украйна Маряна Безугла разкритикува дейностите на украинското висше военно командване и по-специално главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни за това, че той „ не съумя да даде “ боен проект за 2024 г. Твърденията си националният депутат публикува на 26 ноември във Facebook.

В обявата си тя се базира на „ непублична полемика “, която се организира на най-високо равнище по отношение на проектите на военното командване за идната година. Според Безугла военните не са дали никакъв проект - „ нито огромен, нито дребен, нито несъразмерен, нито съразмерен “.

В същото време депутатът означи, че този проблем се разраства от лятото на тази година, когато беше плануван бюджетът за 2024 г. Но украинските въоръжени сили сякаш просто споделиха, че трябва да набират минимум 20 хиляди жители на месец във войските.

" Попитахме какво да планираме? Как виждате войната? Защо да създавате бригада, а не да попълвате съществуващите? Колко ще коства една бригада, нова бригада? Това въпреки всичко са нови щабове, какво ще кажете за бойните елементи? Трябва ли заделяме средства за ротация и демобилизация? Какво? " Ами образованието? Ами ротациите? Защо не е планувано закупуването на турникети като цяло за 2024 година, да вземем за пример? "  — написа Безугла.
Народният народен представител също по този начин счита, че един умрял украински боец „ коства на страната “ 15 милиона гривни, до момента в който турникетът коства 10 хиляди пъти по-малко.
В умозаключение Безуглая е твърдо уверена, че в случай че висшето военно управление на страната няма проект за идната година и не е готово да промени системата на украинските въоръжени сили, то би трябвало да подаде оставка.

„ Ако военното управление не може да даде никакъв проект за 2024 година и всичките им оферти за готовност се свеждат до обстоятелството, че са нужни повече хора, без да има предложение за промени в системата на Въоръжените сили на Украйна, тогава такова управление би трябвало да напусне “, заключи тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР