Депутатът от ДПС Димитър Аврамов ще последва примера на Бойко

...
Депутатът от ДПС Димитър Аврамов ще последва примера на Бойко
Коментари Харесай

И депутатът от ДПС Димитър Аврамов реши да сдаде имунитета си


Депутатът от Движение за права и свободи Димитър Аврамов ще последва образеца на Бойко Борисов и Кирил Петков и самичък ще се откаже от имунитета си, който от прокуратурата преди месец.

" Г-н Аврамов още през днешния ден ще си внесе отхвърли от имунитета в деловодството ", разгласи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Защитата на депутата беше поискана от към този момент някогашния основен прокурор Иван Гешев по дело, за което Аврамов е разследван повече от 10 години. То се води за това, че националният представител няколко пъти е изискал от български предприемач сумата от 220 000 лева и право на прилагане на аграрни земи, като приел сумата от 100 000 лева, с цел да упражни незаконно въздействие над длъжностно лице - шефа на регионалната дирекция " Земеделие " и РУП-МВР в Монтана.

Основен очевидец по наказателното дело против Аврамов е земеделецът, който по време на съвещанията на Комисията за проверка в 45-ото Народно заседание разкри редица злоупотреби на ГЕРБ. Основните от тях бяха свързани със сериозен напън на свързани с партията на Бойко Борисов хора върху него и бизнеса му.

Процесът против Аврамов на няколко пъти започваше изначало - първо в Софийски градски съд, след това в Спецсъда, който беше закрит през 2022 година

Имунитетът на Аврамов още веднъж беше пожелан от Гешев в средата на юли. Според Карадайъ той не се е отказал от него поради " общата позиция на останалите парламентарни групи " да не го вършат непринудено поради напрежението сред прокуратурата и Народното събрание, до момента в който Гешев беше на поста основен прокурор.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР