Депутатът от ДПС Делян пеевски заяви, че на 6 декември

...
Депутатът от ДПС Делян пеевски заяви, че на 6 декември
Коментари Харесай

Пеевски: На 6 декември минава Конституцията

Депутатът от Движение за права и свободи Делян пеевски съобщи, че на 6 декември ще бъдат гласувани измененията в главния закон, съобщи БГНЕС.

" Доволен съм от резултатите. Постигнахме единодушие. На 6-ти декември ще създадем действително и първото четене на измененията в Конституцията. От текстовете ще предложим отпадане на това за основния прокурор, т.е. мандатът му ще е пет години без опция за преизбиране ", сподели Пеевски.

Според него рецензиите за промените на Конституцията от опозицията са " смешни ".

" Те си гонят политически цели. Против сме възобновяване на пленума. Остава си трети март датата за националния ни празник ", акцентира той.

Пеевски уточни, че Движение за права и свободи ще предложат в Конституцията да бъде записано участието на България в Европейски Съюз и НАТО.

Процедурата планува промените още веднъж да бъдат върнати на първо четене след два месеца. Предложението за регистриране на участието на Европейски Съюз и НАТО в Конституцията бе направено преди месеци от общественици и интелектуалци, измежду които Росен Плевнелиев, Соломон Паси и други По този метод записано участието в двата съюза няма да не може да бъде подлагано на референдум.

Пеевски сподели, че от Движение за права и свободи ще предложат смяната публично на следващия ден.

Депутатът изясни, че ще предложат също още да отпадне опцията основният прокурор да има два мандата.

" Те си вършат акцията. Този месец всички вършат акция - вотове на съмнение, мнения, закачки ", добави Пеевски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР