Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев оплю организацията в КАТ.

...
Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев оплю организацията в КАТ.
Коментари Харесай

Депутат оплю положението в КАТ, нареди се на опашка тази сутрин и не повярва на очите си

Депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев оплю организацията в КАТ. Избухна с пост в обществените мрежи, видя Sofia24.bg . Публикуваме думите му без редакторска интервенция в този момент:

КАТ - София, 29.12.2022 година - Малко след 7:30 часа сутринта. подреждам се на опашка за промяна на огромен ваучър (безумна услуга). Какво сварвам - голяма опашка (зад мен имаше още толкоз хора), безпорядък (свършва термохартията на машините за издаване на номера за ред и 30 мин. чиновниците не могат да намерят нова ролка), мръзнещи хора, несъответстващо работно време.

Какво е КАТ през днешния ден - Изключително слаба организация, съвсем нулево съществуване на електронни услуги. Неработещи машини за издаване на номер за ред. Поне час се чака за обикновени услуги, които би трябвало да са налични онлайн.

Нищо не се е трансформирало в КАТ, спрямо преди 5, 10, 15 или 20 години. Същата липса на организация, безпорядък, всеки споделя, че от него нищо не зависи и той не е виновен, а отговорника го нямало.

Преди години бях предложил на КАТ с сътрудниците ми гратис да им разработим софтуерна система, с цел да си усъвършенстват работата. Нулев интерес. 7 месеца участвахме в ръководството на страната - предложихме всички вероятни промени, с цел да преминем към бърза електронизация. Получихме цялостен отпор от Министерство на вътрешните работи администрацията и от " 10 реки вода за какво не могат да се случат нещата ", неколкократно вкарваме в Народното събрание промени в законите, с които бюрокрацията да бъде доста понижена - " мижав интерес ". Божидар Божанов сътвори работна група за оптимизация на процесите по регистрация на автомобил дружно с КАТ и Министерство на околната среда и водите. След като държавното управление беше свалено, прогрес няма.

Нужна е тотална цифровизация на всички процеси. Не единствено това - нужно е да няма развой, който да се взема решение по аналогов път. За задачата е нужна воля и мощно ръководство, а освен положителни планове и законови оферти.

Затова, дружно с сътрудниците ми ген. Атанасов и Божидар Божанов стартираме серия парламентарни начинания:

1. Изслушване в Народно събрание на Министерство на вътрешните работи министъра, шефа на КАТ и всички виновни за това процесът на цифровизация да се случи.

2. Иницииране на изменение на наредбата за платено паркиране на Столичния общински съвет за отпадане на потребността от промяна на ваучър на автомобил при промяна на адрес в границите на София. В момента наредбата не дава отговор на правилата на електронното ръководство.

3. Публично оповестяване на всички наши законодателни начинания, които отлежават " на трупчета " в парламентарни комисии и търсене на отговор от виновните за какво това буксува.

4. Организиране на серия срещи с неправителствени организации за оптимално форсиране на тези процеси.

5. Срещите с администрацията, която нормално спъва процеса по цифровизация ще бъдат отворени за медии, жители и Неправителствени организации.

За резултатите регулярно ще даваме обществен доклад.

Голямата ни цел - в границите на 12 месеца всички услуги в КАТ да бъдат електронни, да не се постанова хора да висят по опашки, да се редят на гишета и да се стига до парадокси някой 30 мин. да не може да откри ролка термохартия. Махане на всички талони, хартии, разхождане на жители по гишета, безусловно автоматизиран развой по промяна на шоф. брошура и заплащане на санкции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР