Депутатът от БСП за Бългрия инж. Петър Кънев беше домакин

...
Депутатът от БСП за Бългрия инж. Петър Кънев беше домакин
Коментари Харесай

Петър Кънев събра изтъкнати учени на научен форум

Депутатът от " Българска социалистическа партия за Бългрия " инж. Петър Кънев беше хазаин на кръгла маса: " Светилища, религии, църкви и манастири в Черноморска Странджа ", която се организира за деветнадесети път в Ахтопол. В нея участваха историци, археолози и изявени откриватели от разнообразни области на знанието участваха в деветнадесетата кръгла маса на тематика: " Светилища, религии, църкви и манастири в Черноморска Странджа ", която се организира в Ахтопол. Организатори на  форума бяха съдружие „ Черноморска Странджа “ и компания „ Демакс “.
Водещи на срещата бяха ръководителят на Научния съвет на сдружението доктор Атанас Орачев и проф. Диляна Ботева от СУ „ Св. Климент Охридски “. По време на дебатите инж. Кънев и проф. Иван Илчев, началник на центъра за върхови научни достижения „ Наследство БГ “ подписаха съглашение за съдействие. " Черноморска Странджа " и ръководения от него център дружно ще разработят европейски план с румънски сътрудници и ще изследват значими за науката обекти.
 Лектори и посетители на форума бяха изтъкнати наши учени, откриватели и общественици. Срещата приключи с лекцията на доцент доктор Бони Петрунова, шеф на НИМ-София, на тематика: „ Представяне на витрина с нови находки от църквата на манастира Св. Йоан Предтеча (в ОК „ История на котвата “) “. 
След приключването на научната част от форума участниците посетиха музея „ История на котвата “, където се срещнаха с най-новите приходи, произхождащи от църквата на манастира Св. Йоан Предтеча в Ахтопол.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР