Депутатът от БСП Явор Божанков вече не е член на

...
Депутатът от БСП Явор Божанков вече не е член на
Коментари Харесай

Нинова отстрани Божанков от правната комисия преди гласуването за хартиените бюлетини

Депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков към този момент не е член на парламентарната комисия по правни въпроси. Лидерката на социалистите Корнелия Нинова предложи отстраняването му, а болшинството депутати в Народното събрание го поддържаха.

Това се случи преди гласуването на второ четене в правната комисия на като опция на машинното гласоподаване. Явор Божанков не гласоподава дружно с останалите депутати от Българска социалистическа партия, които поддържат връщането на хартиеното гласоподаване. Пред той аргументира решението си с това, че е защитавал въвеждането на машинното гласоподаване и не може по този начин елементарно да пренебрегне причините си от този момент.

Сега Божанков ще стане член на комисията по конституционни въпроси, а неговото място в правната комисия ще бъде заето от Смиляна Нитова-Кръстева от Българска социалистическа партия.

Пред публицисти Явор Божанков сподели, че преместването му от правната комисия не е изненада за него, и уточни, че е разискал това с сътрудниците си от Българска социалистическа партия и в решението няма „ нищо трагично “.

„ Комисията по конституционни въпроси е не по-малко значима “, сподели още Божанков.

По мотив другата си позиция за хартиената бюлетина и даването на военна помощ за Украйна Божанков сподели, че в партията му всеки има право на мнение.

„ Факт е, че щом мога да приказвам и да показвам мнението си, има независимост и народна власт “, добави той.

По думите на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова решението е разисквано с Божанков и е било взето „ в това число и по негово предпочитание “.

„ Ние сме партия, в която всеки си показва свободно мнението, в това число и пред вас “, сподели тя пред публицисти.

В началото на седмицата Явор Божанков взе участие в среща на парламентарната група на Българска социалистическа партия с основния прокурор Иван Гешев. Депутатът уточни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР