Депутатът от БСП Явор Божанков обяви официално позицията си, че

...
Депутатът от БСП Явор Божанков обяви официално позицията си, че
Коментари Харесай

Явор Божанков застана срещу БСП за изпращането на военна помощ в Украйна

Депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков разгласи публично позицията си, че страната ни би трябвало да изпрати военна помощ за Украйна. Това е макар общата позиция на социалистите, които дни наред приказват, че в случай че предоставим оръжия на Украйна, страната ни ще влезе във война с Русия.

„ От едната страна са единствено диктаторски страни, а от другата демократични. Не бива да се плашат хората, че в случай че дадем оръжия на Украйна страната ни ще бъде включена във войната. Ще бъде лицемерно да желаеме присъединяване в стратегиите за възобновяване и да мълчим когато се прави геноцид “, съобщи Божанков и добави, че сходен спор тук на Запад не се води.  

" Ако тази инвазия реализира нещо, то е да сплоти Европа и да я направи по-силна от всеки път ", акцентира той. 

Неотдавна Русия ни разгласи за неприятелска война и то когато бяхме прекомерно другарски настроени - нито сме пращали оръжия праахме, нито както споделят някои сме взели участие в спора, само че Русия въпреки всичко ни разгласи за неприятелска страна и сподели отношението си към нас.

Хората са комплицирани, тъй като даже президента Радев, боен човек, сподели " Русия ще завоюва тази война ". Много медии споделят същото, само че 9 месеца по-късно това не е явно, уточни Божанков.  

„ Аз съм уверен в своята позиция с ясно схващане какви последици може да има за мен, само че съм уверен, че ще се носи отговорност и Русия няма да завоюва тази война “, сподели още Божанков. 

" Не мога да намеря логичност - откакто сме срещу глобите, няма да изпращаме оръжие и сме за мир. Аз не знам хората, които промотират тази концепция, в действителност какво оферират: по какъв начин ще го реализираме в последна сметка? След като единственият метод да се реализира мир е да се изтеглят войските от непознатата суверенна страна. Тоест, ние в прав текст споделяме: " да ги смачкат по-бързо и да се свършва ", разяснява Божанков изказванията на личната си партия.

В следствие Божанков гласоподава за изпращането на военна помощ на Украйна - единствен от групата на Българска социалистическа партия:



Депутат от „ Възраждане “, които са на същата позиция като Българска социалистическа партия, се тормози аления народен представител да не бъде изпратен по-далеч от кактусите и го поздрави за позицията му, макар тази на партията. 

„ Българска социалистическа партия е партия с разнообразни отзиви, при нас е Явор Божанков, а в Политическа партия е Асен Василев и в това няма нищо неприятно “, съобщи Корнелия Нинова и добави, че едвам 16 народни представители са прочели секретните документи в деловоството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР